Prostofer

"Prostofer« je oblika prevoza na klic za vse tiste osebe, predvsem starejše, ki ne vozijo sami, nimajo sorodnikov, imajo nizke mesečne dohodke in tudi slabše povezave z javnimi prevoznimi sredstvi. »Prostofer« jim omogoča lažjo dostopnost do zdravniške oskrbe, brezplačne prevoze do javnih ustanov, trgovskih centrov.

Kako deluje Prostofer?

Uporabnik, ki potrebuje prevoz, pokliče na brezplačno številko 080 10 10. V komunikacijskem centru nato zabeležijo njegove podatke in lokacijo prevoza. Po najavi prevoza klicni center obvesti prostovoljnega voznika o prevozu in to sporoči uporabniku, za katerega se opravi prevoz. Vozilo zagotavlja Mestna občina Murska Sobota, prav tako je poskrbljeno za zavarovanje voznika in sopotnikov. Klicni center je za rezervacije prevozov na voljo vsak delovnik med 8.00 in 18.00, rezervacijo prevoza pa je treba najaviti vsaj 3 dni pred izvedbo storitve. Vozniki prostovoljci bodo prevoze opravljali od ponedeljka do petka med 8.00 in 16.00, izjemoma se lahko dnevi in ure tudi prilagodijo potrebam.

Kdo je lahko Prostofer?

Prostovoljni šofer je lahko vsakdo, ki ima veljavno vozniško dovoljenje in je v prostem času pripravljen pomagati tistim, ki prevoze potrebujejo. Vendar so prostoferji v resnici veliko več kot zgolj prostovoljni vozniki – sopotnikom nesebično pomagajo tudi, ko ti izstopijo iz vozila: pri zdravniku jih pospremijo do čakalnice in počakajo nanje med pregledom, pomagajo odnesti vrečke iz trgovine in jim priskočijo na pomoč pri vzpenjanju po stopnicah ... To so ljudje z velikim srcem, ki svojo humanost jemljejo kot samoumevno in častno dejanje.

Kako postati PROSTOFER v Mestni občini Murska Sobota?

Vozniki, ki želijo postati prostoferji, lahko to sporočijo na Mestno občino Murska Sobota na naslednji kontakt: tel.: 02 525 16 63

Več na spletni strani prostofer.si