Predstavnica za stike z mediji

Vida Lukač
Telefon: 02 525 16 19
GSM: 031 323 555
E-pošta: vida.lukac@murska-sobota.si

Objave za medije

torek, 22. Junij 2021

V novo urejenem spominskem parku v Kopališki ulici je bila danes zaključna točka pohoda učencev in dijakov ob spominskih obeležjih v Murski Soboti.

torek, 22. Junij 2021

V sklopu praznovanja Tedna državnosti v Murski Soboti je danes v Murski Soboti potekal pohod učencev in dijakov vseh osnovnih in srednjih šol iz naše občine ob sp

ponedeljek, 21. Junij 2021

Z današnjim odprtjem ulične razstave »Vojna za samostojno Slovenijo 1991, osamosvojitvena vojna v Pomurju« na že praznično okrašeni Slovenski ulici smo stopili v Teden državnosti v Murski Soboti.

četrtek, 17. Junij 2021

Občane ob nastopu poletnih višjih  temperatur pozivamo k varčnemu ravnanju z vodo, predvsem pa opozarjamo na kršitve – nedovoljene odvzeme vode iz hidrantov, ki se v tem obdobju vsako leto močno povečajo  (predvsem za polnjenje individualnih bazenov in zalivanje).

sreda, 16. Junij 2021

Začela so se dela pred Zdravstvenim domom Murska Sobota, kjer poteka rekonstrukcija pločnika, kjer bosta odslej bosta urejena ločena pasova za pešce in kolesarje. Prav tako bodo urejena parkirišča z namenom umirjanja prometa pred zdravstvenim domom in omogočanja varnega izstopanja iz avtomobila vsem uporabnikom, še posebej ranljivim skupinam.  

sreda, 16. Junij 2021

Izšla je junijska - nogometno obarvana številka Soboških novin!

petek, 11. Junij 2021

Mestna občina Murska Sobota je v sodelovanju z veteranskimi društvi, javnimi zavodi, šolami in drugimi institucijami pripravila program za obeležitev 30. obletnice razglasitve in obrambe samostojne Republike Slovenije.

petek, 11. Junij 2021

Župan dr. Aleksander Jevšek je priredil tradicionalen sprejem za učenke in učence, ki zaključujejo osnovnošolsko izobraževanje ter so v šoli v vseh letih dosegali odličen uspeh in bili odlični tudi v različnih obšolskih dejavnostih.

četrtek, 10. Junij 2021

Na mestni občini bomo še to poletje  pristopili k celoviti ureditvi Ulice Staneta Rozmana, sledila bo Ulica arhitekta Novaka.

 

sreda, 9. Junij 2021

Na Kocljevi ulici zasebni investitor zaključuje z gradnjo poslovno-stanovanjskega objekta Kocljeva.

torek, 8. Junij 2021

Fotografska razstava dobrih zgodb, ki povezujejo Slovenijo, se je včeraj preselila v našo občino. Dežela Mure, bogate arhitekture in naravnih znamenitosti bo tako do 18. junija bogatejša še za fotografsko razstavo.

četrtek, 3. Junij 2021

Krog ima 1119 prebivalcev (2020) in spada med večja primestna naselja v občini. Kraj ima zanimivo zgodovino in številna društva.

ponedeljek, 31. Maj 2021

Župan dr. Aleksander Jevšek je skupaj z začasnim generalnim direktorjem Pošte Slovenije Tomažem Kokotom, direktorjem mariborske izpostave Janezom Pernekom in vodjo logistične pošte Martino Slekovec slovesno prerezal trak ob odprtju prostorov nove logistične pošte 9601 Murska Sobota na Bakovski ulici. 

ponedeljek, 31. Maj 2021

Ker želijo dodatno oživiti kopališče, so pri upravljavcu Komunali Murska Sobota v aprilu izvedli anketo, v kateri je med 8. in 27. aprilom sodelovalo 1331 anketirancev. 

sreda, 26. Maj 2021

Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila evropska sredstva za projekt »CTN Urejanje kolesarskih povezav MOMS - 2. faza – KS«. Za 1,3 milijona evrov vreden projekt, ki ga bo izvajala Mestna občina Murska Sobota, bo Kohezijski sklad prispeval 601 tisoč evrov.

torek, 25. Maj 2021

Zavod RS za varstvo narave je v sodelovanju z Ministrstvom RS za okolje in prostor ter s projektnimi partnerji Direkcijo RS za vode, Zavodom za gozdove Slovenije, Slovenskimi državnimi gozdovi, Občino Velika Polana in Razvojnim centrom Murska Sobota marca 2020 začel z izvajanjem projekta Natura Mura, ki bo trajal do decembra 2023.

četrtek, 20. Maj 2021

V Murski Soboti bomo svetovni dal čebel obeležili z razstavo v paviljonu MEDENA ZGODBA, ki bo jutri, v petek, 21. maja in soboto, 22. maja postavljen na Slovenski ulici pred Hranilnico prekmurskih dobrot.

sreda, 19. Maj 2021

Prihodnji teden se bo začela izgradnja kolesarske steze na Ciril Metodovi ulici (ob mestnem parku), istočasno pa bo na Grajski ulici pred zdravstvenim domom potekala rekonstrukcija kolesarske steze s pločnikom in parkirišči. 

torek, 18. Maj 2021

Mestna občina Murska Sobota je potrdila naziv prostovoljstvu prijazna občina: za podpiranje razvoja prostovoljstva, aktivno sodelovanje pri večjih nacionalnih prostovoljskih akcijah, čistilno akcijo in podporo ter sofinanciranje projekta Kluba prekmurskih študentov Center za pomoč občanom, kjer nudijo brezplačno učno pomoč učencem in dijakom, brezplačno prvo pravno svetovanje in brezplačno psihološko svetovanje.

ponedeljek, 17. Maj 2021

Izšla je majska številka Soboških novin z aktualnimi novicami iz naše občine. Vabljeni k branju!

petek, 14. Maj 2021

V Expanu in v izložbi trgovine Zavoda Korak naprej na Slovenski ulici v Murski Soboti je od danes naprej na ogled stripovska razstava o nevladnih organizacijah, ki na privlačen in preprost način, razumljiv vsem generacijam, prikazuje in informira, kako nas nevladne organizacije spremljajo na vseh področjih življenja, od sociale, kulture, zdravja, ekologije, športa do civilne zaščite.

četrtek, 13. Maj 2021

Udeležence v cestnem prometu obveščamo, da se bodo na državni cesti Murska Sobota – Gederovci v mestu Murska Sobota v terminu od 17. 5. do 21.

nedelja, 9. Maj 2021

Danes obeležujemo 76. obletnico zmage in konca druge svetovne vojne. Zaradi ukrepov za preprečitev širjenja koronavirusa že drugo leto zapored ni bilo tradicionalne slovesnosti za širšo javnost na Trgu zmage.

torek, 4. Maj 2021

Na pobudo župana dr. Aleksandra Jevška sta se povezala javna zavoda Galerija Murska Sobota in RIS Dvorec Rakičan, kjer bo odslej na ogled izsek iz bogate stalne zbirke Galerije Murska Sobota. 

torek, 4. Maj 2021

Precejšen delež letošnjega proračuna predstavljajo naložbe v trajnostno mobilnost. Za ureditev kolesarskih stez, krožišč in pločnikov so letos namenili kar 2,1 milijona evrov.

petek, 30. April 2021

Na Trgu zmage je bil danes ob zvokih Pihalnega orkestra Murska Sobota postavljen mlaj.  Zaradi ukrepov ob epidemiji koronavirusa je postavljanje potekalo brez obiskovalcev, prav tako zvečer ne bo organiziranega tradicionalnega kresovanja pred jutrišnjim praznikom dela.

sreda, 28. April 2021

Veščica je manjši kraj v Mestni občini Murska Sobota s 405 prebivalci (2020), ki se imenujejo Veščičarji, pridevnik pa je veščički.

torek, 27. April 2021

Mestna organizacija Združenja borcev za vrednote NOB je danes pred spomenikom narodnega heroja Štefana Kovača priredila razmeram prilagojeno slovesnost ob dnevu upora proti okupatorju.  Zbrane je poleg predsednika mestne organizacije Damirja Domjana pozdravil župan dr. Aleksander Jevšek.

ponedeljek, 26. April 2021

Na Slovensko ulico 26. aprila prihaja razstava o življenju in delu Lipóta Baumhorna in judovski skupnosti v Murski Soboti, ki jo je zasnovala umetnostna zgodovinarka Agnes Ivett Oszko.

nedelja, 25. April 2021

Na pobudo Judovske skupnosti v Sloveniji je danes, pred obletnico dneva, ko so iz soboške sinagoge 26. aprila 1944 v koncentracijsko taborišče Auschwitz Birkenau odpeljali predstavnike soboške judovske skupnosti, na Židovskem pokopališču v Murski Soboti potekala krajša spominska slovesnost.

Strani