Javni razpis za dodelitev pomoči za razvoj podjetništva in malega gospodarstva v Mestni občini Murska Sobota v letu 2023

Rok za prijavo

V Uradnem listu RS, št. 64/2023 je bil objavljen javni razpis za dodelitev pomoči za razvoj podjetništva in malega gospodarstva v Mestni občini Murska Sobota v letu 2023.

Za sodelovanje na javnem razpisu prijavitelj odda spletno vlogo na spletni strani www.murska-sobota.si, rubrika: Javni razpis Podjetništvo in malo gospodarstvo 2023. Vloga mora biti oddana med 19.6.2023, od 8. ure naprej, in 3.7.2023, do 12.00 ure.

Prijava na razpis mora biti oddana izključno preko elektronskega sistema in mora biti izpolnjena v slovenskem jeziku. Vloge oddane v vložišču mestne občine ali po pošti se ne bodo upoštevale in se bodo neodprte vrnile pošiljatelju.

Za oddajo spletne vloge morate biti prijavljeni. Če še nimate uporabniškega računa na tej spletni strani, si ga lahko ustvarite. 

Navodilo - postopek kreiranja novega računa
pdf (1.38 MB)

Oddaja spletne vloge pred 19.6.2023 ob 8h zjutraj ni mogoča in predhodno oddane vloge ne bodo upoštevane. Predhodno pa je možno vlogo izpolniti in shraniti osnutek.

Shranjevanje osnutka vloge in nadaljevanje z oddajo vloge
pdf (201.54 KB)

Kliknite tukaj za izpolnitev spletne vloge

V primeru tehničnih težav prosimo pišite na it@murska-sobota.si oziroma pokličite na 02 525 16 33.

Pogosta vprašanja

Katero prilogo dodati pri ukrepu 3A pod "Izračun mesečnih plačanih obveznih prispevkov..."?

Priložite REK obrazec, ki ste ga oddali na FURS – Obračun prispevkov za socialno varnost.

Katero prilogo dodati pri ukrepu 3A pod "Potrdilo iz katerega je razvidno stalno prebivališče"?

Priložite lahko fotokopijo osebne izkaznice, fotokopirane z obeh strani, ali potrdilo o stalnem bivališču (pridobite na Upravni enoti Murska Sobota)

Shranil sem osnutek, zdaj pa mi ponuja prazno vlogo / ne najdem osnutka

Vedno ko se vrnete na spletni obrazec Vam ponuja izpolnjevanje prazne vloge. Prosimo podrsajte na vrh vloge, kjer nad naslovom najdete obvestilo.

Slika
Obvestilo o shranjenem osnutku vloge

Več o osnutkih najdete v navodilih.

Pri vpisu označuje polje kot zahtevano, čeprav je v polje vpisano 0,00
Slika
Obvezno polje z vrednostjo 0 - vloga Gospodarstvo

Kljub temu da polje ni izpolnjeno, vnosna maska prikazuje vrednost "0,00". Če morate oddati vrednost 0,00 prosimo ponovno vpišite vrednost 0, ali vpišite 1 in nato popravite na 0. Nato bo obrazec upošteval 0,00.

Vprašanje v zvezi z ukrepom 1 in 3B

Pozdravljeni,

Radi bi se prijavili na Javni razpis spodbujanje podjetništva in gospodarstva v MOMS V letu 2022.

Imam nekaj vprašanj; od zapisanega datuma smo nakupili kar nekaj novih telefonov in računalnikov, lahko to oboje zapišemo v razpis?

Med tem časom smo zaposlili dva sodelavca, ki pri nas več nista zaposlena. Eden je bil od 1.1.14.3.2022, drug pa od 1.10-12.1.2022; kako je s uveljavljanjem prispevkov za njiju?
Zaposlili smo enega novega sodelavca 3.5.2022, vendar še nismo imeli plače, zato tudi ne prispevkov za njega, kaj storiti v takem primeru? Se povrnejo prispevki morda za nazaj?

Nakupili bi radi Phanteon licenco, tudi to verjetno spada v razpis?

Server smo tudi v tem času nadgradili, predvidvam, da tudi to spada pod programsko opremo.

Hvala za pomoč.

Odgovor:

  1. Ukrep 1 Sofinanciranje materialnih in nematerialnih investicij: stroške osnovnega sredstva lahko uveljavljate, če vrednost posameznega osnovnega sredstva presega 666,67 EUR brez DDV. 
     
  2. Ukrep 3 Sofinanciranje odpiranja novih mest: kot nove zaposlitve novih delavcev se štejejo zaposlitve od 12. 10. 2021 dalje do končnega datuma prijave na ta razpis in za katere še ni bila dodeljena pomoč iz tovrstnih razpisov. Vsaka sofinancirana samozaposlitev oziroma nova zaposlitev mora trajati najmanj dve leti od zaposlitve. Ker sta delavca bila pri vas zaposlena manj kot dve leti, ne izpolnjujete zahtevanega pogoja in za navedena delavca niste upravičeni do sofinanciranja. Glede sodelavca, ki ste ga zaposlili 3. 5. 2022: sofinancirajo se samo izplačani mesečni prispevki. Če stroški do oddaje vloge niso nastali, do sofinanciranja niste upravičeni.
     

 

Dokumenti
Javni razpis Spodbujanje podjetništva in gospodarstva v MOMS 2023.pdf
pdf (493.72 KB)
Razpisna dokumentacija 2023.pdf
pdf (413.06 KB)
Primeri obrazcev - 2023.pdf
pdf (4.12 MB)
Vzorec pogodbe.pdf
pdf (195.96 KB)
Končno poročilo in zahtevek za izplačilo sredstev.docx
docx (29.56 KB)
Končno poročilo - javni razpis za dodelitev pomoči za razvoj podjetništva in malega gospodarstva v MO MS 2023.pdf
pdf (711.68 KB)