Zadeva
Čiščenje listja
Opis

Pozdravljeni!
Stanujemo nasproti gasilskega doma v Černelavcih.
Okoli gasilskega doma raste cca. 20 lipovih dreves, ki nam na naši parceli zadnja leta v jesenskem času delajo nenormalno nesnago od listja.
Saj razumem, da, ko piha veter pač nosi listje vse naokrog, ampak, če bi se to listje redno čistilo bi ga bilo manj in ga nebi moglo toliko nanositi k nam v dvorišče. To jesen s strani Komunale še ni nihče čistil listja. Povem vam tudi, da čeprav na naši parceli nimamo nobenega listavca, sem samo minuli teden trikrat čistil listje, ter napolnil 3 vreče z listjem.
Upam, da razumete naš problem in, da boste v bodoče redno oz. pogosteje čistili listje okrog gasilskega doma v Černelavcih.
Hvala za razumevanje in lep pozdrav!

Lokacija

46.6660364, 16.1385168

Odgovarja Občinska uprava
Spoštovani,

za urejanje javnih površin v krajevnih skupnostih skrbi pogodbeni izvajalec javno podjetje Komunala. Število košenj in drugega urejanja pa je odvisno od sredstev, ki so v ta namen zagotovljena v proračunu Mestne občine Murska Sobota. V svetu krajevne skupnosti Černelavci so seznanjeni s težavo odpadlega listja in se strinjajo, da je listja veliko okrog zadružnega doma in posledično na sosednjih parcelah, zato so naročili Komunali, da to listje pograbi ali strojno pobere in bo krajevna skupnost plačala storitev Komunali.

Torej, storitev za čiščenje listja na Zadružni kakor na Slovenski in Dolgi ulici v Černelavcih je naročena, Komunala pa bo izvedla storitev, ko bo imela proste kapacitete.