Želimo si, da bi spletna stran bila čim bolj prijazna uporabnikom. Vabimo vas, da izpolnite vprašalnik in prispevate k izboljšavam. Reševanje vprašalnika vam bo vzelo minuto ali dve časa: https://www.murska-sobota.si/obrazci/anketa-o-uporabi-spletne-strani

Visoki predstavniki zgornjega doma ruskega parlamenta v Murski Soboti

ponedeljek, 1. Avgust 2011

V odsotnosti župana je podžupan Jože Casar sprejel predstavnike visoke delegacije zgornjega doma ruskega parlamenta (svet federacije), ki so se dan poprej udeležili tradicionalne spominske slovesnosti pri Ruski kapelici pod Vršičem. Na pobudo sekretarja državnega sveta Marjana Maučeca so obiskali tudi Mursko Soboto. Na srečanju v uradu župana, ki so se ga udeležili tudi državni svetnik Rudi Cipot in predsednik Komisije za državno ureditev Bogomir Vnučec ter predstavnika odbora za informiranje, promocijo mestne občine in mednarodno sodelovanje, je podžupan Casar izrazil veliko zadovoljstvo nad dobrim sodelovanjem Mestne občine Murska Sobota s predstavniki veleposlaništva Ruske federacije, ki se v Murski Soboti tradicionalno udeležujejo spominske slovesnosti ob dnevu zmage, in dejal, da si tako dobrih odnosov želi tudi na gospodarskem področju. Vodja ruske delegacije, general Vladimir Kulakov, predsednik Komisije za nadzor nad zagotavljanjem delovanja sveta federacije, je poudaril, da je izjemno vesel, da so dobili priložnost obiskati tudi ta del Slovenije in naše mesto, o katerem je slišal veliko pohvalnih besed. Po predstavitvi posameznih članov delegacije je izrazil hvaležnost do prizadevanja mestne občine za ohranjanje spomina na padle sovjetske vojake na našem ozemlju.

V nadaljevanju obiska so predstavniki obeh delegacij položili venec ob spomeniku zmage na Trgu zmage ter se poklonili padlim rdečearmejcem na murskosoboškem pokopališču.