V galeriji razstavljata umetnika iz pobratenega Ingolstadta

sobota, 15. September 2018

V petek, 14. septembra je bila v Galeriji Murska Sobota otvoritev razstave umetnikov iz našega pobratenega nemškega mesta Ingolstadt: kiparke Babette Ueberschär in slikarja Viktorja Schecka.

Direktor Galerije Murska Sobota dr. Robert Inhof je ob tem poudaril odlično dolgoletno sodelovanje z Ingolstadtom, kjer vsako drugo leto razstavljajo tudi naši domači umetniki. Poleg tega se naši umetniki hvaležno odzovejo povabilu na bivanje v t.i. umetniški rezidenci, kjer lahko ustvarjajo in spoznavajo Ingolstadt z umetniške in kulturne plati.

Dela obeh umetnikov je predstavil kulturni referent mesta Ingolstadt Gabriel Engert, ki je povedal, da  gostujoče razstave ustvarjalcev omogočajo vpogled v umetniško ustvarjalnost obeh mest, saj lahko skozi umetnost in kulturo lažje razumemo in doživljamo ljudi, družbo in čas.

Razstavo je odprl župan Aleksander Jevšek, ki je spomnil tudi na poletno gledališko-plesno predstavo 80 mladih, ki so gostovali v Murski Soboti in ob tem dejal, da prav kultura in umetnost prijateljstvu med našima mestoma, ki traja že skoraj štiri desetletja, daje dodano vrednost. 

Razstava bo na ogled do 24. oktobra, javno strokovno vodstvo bo potekalo v četrtek, 20. septembra ob 10.00 in 17.00.