Želimo si, da bi spletna stran bila čim bolj prijazna uporabnikom. Vabimo vas, da izpolnite vprašalnik in prispevate k izboljšavam. Reševanje vprašalnika vam bo vzelo minuto ali dve časa: https://www.murska-sobota.si/obrazci/anketa-o-uporabi-spletne-strani

Ura za Zemljo v Murski Soboti

petek, 29. Marec 2019

Mestna občina  Murska Sobota se bo tudi letos pridružila iniciativi »Ura za Zemljo«.  V Murski Soboti bomo v soboto, 30. marca 2019, med 20.30 in 21.30 ugasnili luči javne razsvetljave, tam kjer tehnologija to omogoča pa bo osvetlitev zmanjšana za polovico.

Ura za Zemljo (Earth Hour) je globalna okoljska pobuda v partnerstvu z WWF. Letos bo WWF v Sloveniji akcijo vodil pod sloganom “Odreši se plastike, izberi naravo”, saj je to problem, ki zahteva čim večjo osveščenost in zavezo ljudi, občin, podjetij in vlad, da se na tem področju naredi več. Istočasno je aktivna tudi peticija, o kateri si več lahko preberete na tej povezavi: http://www.wwfadria.org/sl/ne_plastici/

V Murski Soboti bomo v soboto, 30. marca 2019 med 20.30 in 21.30 izklopili dele javne razsvetljave oz. jo zmanjšali za polovico. S tem bo Mestna občina Murska Sobota privarčevala okrog 38kWh električne energije. Med drugim bo ugasnjena osvetlitev soboškega gradu.

Občanke in občane prosimo, da to dejanje  sprejmejo z razumevanjem  in jih vabimo, da tudi sami prispevajo k akciji in v soboto, 30. marca 2019, med 20.30 in 21.30 v svojih domovih ugasnejo luči.