Želimo si, da bi spletna stran bila čim bolj prijazna uporabnikom. Vabimo vas, da izpolnite vprašalnik in prispevate k izboljšavam. Reševanje vprašalnika vam bo vzelo minuto ali dve časa: https://www.murska-sobota.si/obrazci/anketa-o-uporabi-spletne-strani

Tradicionalni slovenski zajtrk

petek, 16. November 2018

Župan Jevšek se je danes na povabilo ravnateljice Vrtca Murska Sobota Bernardke Marič pridružil tradicionalnem slovenskem zajtrku malčkom v vrtcu Ringaraja.

Projekt Tradicionalni slovenski zajtrk, ki ga že od začetka podpira tudi Mestna občina Murska Sobota je eden izmed osrednjih dogodkov dneva slovenske hrane, ki ga obeležujemo tretji petek v mesecu novembru.

Župan Jevšek je ob tej priložnosti izpostavil pomen domače, lokalno pridelane hrane, ki bi morala biti pretežno na naših jedilnikih, še posebej pa v vrtcih in šolah. Pohvalil je prizadevanja Čebelarske zveze Slovenije in naših domačih čebelarskih društev za ozaveščanje o pomenu čebele za naš planet in zdravje, ter izpostavil projekte, ki smo jih skupaj z njimi izvedli. V Murski Soboti je tako v tem letu bil postavljen prvi učni čebelnjak za invalide na vozičkih, predsednik Državnega zbora RS mag. Dejan Židan pa je pred kratkim podaril podružnični OŠ Krog dva učna čebelnjaka. Prav tako občina skrbi za ohranjanje čebel s sajenjem medovitih rastlin na javnih površinah. Tudi otrokom in zaposlenim v vrtcu Rinagaraja je obljubil, da bo v prihodnjem letu zasajeno več dreves pred njihovim vrtcem.