Sprehod proti osamljenosti

Slika
Dan Za Spremembe 2021-pom

Letošnji Dan za spremembe, ki ga dvanajstič organizira Slovenska filantropija, je namenjen premagovanju osamljenosti. Z akcijo spodbujajo posameznike, da na sprehod povabijo prijatelje, sosede, znance, … kogarkoli, ki bo vesel prijetnega dne  v družbi prijaznih ljudi. Vabijo jih v naravo, na sonce, k aktivnostim, z zavedanjem,  da niso sami. Poudarek sprehoda z upoštevanjem vseh varnostnih ukrepov ob epidemiji, bo na druženju ter odkrivanju skritih zakladov drugih članov skupine.

Pobudi se je odzvala tudi HIŠA SADEŽI DRUŽBE MURSKA SOBOTA, ki je v sklopu projekta Večgeneracijski center Pomurja, v sodelovanju z Domom za starejše Rakičan in Mestno občino Murska Sobota, organizirala simbolični »sprehod proti osamljenosti«. 

Dogodka se je skupaj z vodjem Hiše Sadeži družbe Darkom Kranjcem in njihovimi prostovoljci udeležil tudi župan dr. Aleksander Jevšek, ki se je s stanovalci doma sprehodil po bližnjem rakičanskem parku. Stanovalci so bili obiska in sprehoda zelo veseli, še posebej po težki in dolgi preizkušnji epidemije, ko so bili ločeni od svojcev in prijateljev. Sprehod v čudovitem sončnem pomladnem dnevu je bil kljub varnostnim ukrepom, ki so jih sprehajalci upoštevali, sproščen in zabaven, trenutki preživeti v dobri družbi in naravi pa so stanovalcem vlili nove energije.

 

Datoteka
DSO.jpg
jpeg (5.48 MB)