Smo prostovoljsvu prijazna občina!

Slika
Naj prostovoljci 2021

Ob današnjem Slovesnem dnevu prostovoljstva, ki poteka v okviru 23. Nacionalnega tedna prostovoljstva* je Slovenska filantropija v Kamniku podelila nazive »Prostovoljstvu prijazna občina«.

Naziv so ponovno potrdili 34 slovenskim občinam, tudi Mestni občini Murska Sobota. Za aktivno spodbujanje prostovoljstva občanov in podporo delovanju prostovoljcev in prostovoljskih organizacij pa je naziv prvič pridobilo 7 občin.

Ob tem so organizatorji povedali: »Prostovoljci so močno vezivo naših lokalnih skupnosti. Za njihovo sistematično spodbujanje prostovoljstva in zagotavljanje podpore delovanju prostovoljskih organizacij, soustvarjanje pozitivne družbene vrednosti prostovoljstva v lokalni skupnosti in promocijo prostovoljstva z lastnim zgledom vodstev občin smo na Slovesni dan prostovoljstva, 24. maja 2022, 41 občinam podelili naziv Prostovoljstvu prijazna občina. Želimo si, da dobre prakse spodbujanja prostovoljstva ohranijo in nadgrajujejo ter jih ponesejo tudi med druge slovenske občine.«

Mestna občina Murska Sobota je naziv prejela za podpiranje razvoja prostovoljstva in prostovoljskih organizacij, aktivno sodelovanje pri večjih nacionalnih prostovoljskih akcijah in izvedbo tradicionalne prireditve Naj prostovoljec.

* Nacionalni teden prostovoljstva poteka vsako leto meseca maja po vsej državi, njegov namen pa je praznovanje prostovoljstva in zahvala prostovoljcem za njihovo udejstvovanje. Prostovoljske organizacije preko različnih dogodkov javnosti predstavljajo svoje aktivnosti in obiskovalce vabijo v svoje vrste.