Slovesnost pred dnevom samostojnosti in enotnosti

petek, 21. December 2018

Mestna občina Murska Sobota je danes v sodelovanju z Območno zvezo veteranov vojne za Slovenijo in Policijskim veteranskim društvom Sever za Pomurje pripravila slovesnost pred dnevom samostojnosti in enotnosti.  Slovesnost že tradicionalno poteka pred obeležjem braniteljem slovenske samostojnosti, ki stoji - na letos prenovljenem - Trgu zmage. Osemindvajset let je od takrat, ko smo Slovenci stopili skupaj in pokazali veliko enotnost ter odločno in smelo naredili prvi korak, ki nas je pripeljala do samostojne države.

Slavnostni govornik je bil generalmajor dr. Alojz Šteiner, predsednik Združenja slovenskih častnikov, ki je izpostavil vrednost človeškega kapitala pred osemidvajsetimi leti, ko smo Slovenci pokazali skoraj nepredstavljivo enotnost za  za samostojno Slovenijo in vrednost človeškega kapitala v današnjem času.

Dijaki Ekonomske šole Murska Sobota so v duhu Cankarjevega leta in Cankarjevih misli pripravili kratek program, v katerem so predstavili svoj pogled na zgodovinske dogodke, ki jih ni moč ne spremeniti, ne drugače napisati.