Slovesnost ob slovenskem kulturnem prazniku

četrtek, 9. Februar 2017

Na predvečer slovenskega kulturnega praznika je v Gledališču Park potekala osrednja občinska slovesnost, na kateri je župan dr. Aleksander Jevšek podelil tudi priznanja na področju kulturne dejavnosti.

Plaketo Mestne občine Murska Sobota za pomembne dosežke na področju kulture je prejel eden najvidnejših mlajših ustvarjalcev alternativne umetnosti v Murski Soboti Gregor Purgaj.

Priznanje Mestne občine Murska Sobota za uspešno delo in prispevek k razvoju kulturnih dejavnosti so prejele pevke in zborovodja  Upokojenskega pevskega društva Püngrad iz Kroga, ki s  svojim petjem bogatijo kulturno življenje v domačem in širšem okolju ter promovirajo krajevno skupnost in občino.

Priznanje Mestne občine Murska Sobota za uspešno delo in prispevek k razvoju kulturnih dejavnosti je prejel Edvard Jakšič, katerega največja strast v prostem času je ljubiteljsko gledališče, kjer sodeluje kot igralec, v zadnjem času pa predvsem kot scenarist in režiser. 

Slavnostni govornik pesnik in pisatelj Dušan Šarotar se je v svojem nagovoru med drugim dotaknil aktualne teme današnjega časa: beguncev.  

V programu so nastopili odlična slovenska šansonjerka Vita Mavrič & Jaka Pucihar band.  Video portrete letošnjih nagrajencev je režirala Duša Škof. 

Več fotografij najdete v fotogaleriji.