Slovesnost ob dnevu upora proti okupatorju

petek, 26. April 2019

V sodelovanju z Mestno organizacijo Združenja borcev za vrednote NOB je Mestna občina Murska Sobota sinoči priredila slovesnost ob dnevu upora proti okupatorju. 

Zbrane je pozdravil župan Aleksander Jevšek, ki je poleg praznika borcev za pravice naroda, praznika vseh, ki imamo radi svojo domovino, svoj narod in smo nanjo ponosni, spomnil tudi na letošnji veliki slovenski praznik, 100-letnico priključitve Prekmurja. 

Slavnostni govornik je bil podpredsednik Mestne organizacije Združenja borcev za vrednote NOB Aleksander Krpič, prvi poveljnik občinskega štaba teritorialne obrambe, ki se je spomnil  dogodkov iz leta 1941, ko je za Slovenijo nastopila usodna pomlad. Vendar se slovenski narod ni predal, kajti prav 27. aprila 1941 so v Ljubljani ustanovili Osvobodilno fronto slovenskega naroda. Slovenski narod se je tako ponosno uprl proti veliko močnejšemu okupatorju.

Kulturni program so pripravili učenke in učenci Osnovne šole Bakovci, ki so se s pesmijo, besedo in plesom poklonili številnim žrtvam, ki so padle za našo svobodo.