Slovesnost ob dnevu samostojnosti in enotnosti

petek, 22. December 2017

Mestna občina Murska Sobota je skupaj z Območnim združenjem veteranov vojne za Slovenijo Murska Sobota in Policijskim veteranskim društvom Sever za Pomurje pripravila slovesnost pred praznikom samostojnosti in enotnosti. Na ta dan, pred 27 leti, smo Slovenci stopili skupaj in pokazali veliko enotnost ter odločno in smelo naredili prvi korak, ki nas je pripeljal do samostojne države. Na praznik samostojnosti in enotnosti se s posebno hvaležnostjo spominjamo prispevka vseh tistih, ki so za našo samostojnost tvegali, nekateri pa tudi žrtvovali svoja življenja.

Slavnostni govornik na današnji slovesnosti na Trgu zmage pred obeležjem braniteljem slovenske samostojnosti, ki ga je pred petimi leti postavila Mestna občina Murska Sobota, je bil predsednik Združenja veteranov vojne za Slovenijo in častni občan Mestne občine Murska Sobota  Ladislav Lipič. Lipič je v svojem nagovoru  spomnil na ključne trenutke naše zgodovine, ki so nam prinesli samostojno državo, dotaknil pa se je tudi aktualnega političnega in družbenega dogajanja v naši državi.

V kulturnem programu so nastopili učenci Glasbene šole Murska Sobota, kvintet Prekmurci, izbor proze in poezije  je naredila Simona Cizar.