
Slovenski dan brez zavržene hrane

Zavržena hrana je danes eden večjih globalnih izzivov, ki s seboj nosi visoko finančno, etično in okoljsko ceno. Proč mečemo ogromne količine neporabljene, pretečene ali celo sveže hrane, saj imamo v razvitih državah svežo in poceni hrano vedno na dosegu roke.
Ozaveščenost o problematiki zavržene hrane je vse večja, vendar pa ogromna količina hrane na žalost še vedno konča med odpadki. Da bi opozorili in zmanjšali količine zavržene hrane so se v Lidlu Slovenija v sodelovanju z Ekošolo odločili obeležiti prvi Slovenski dan brez zavržene hrane, ki bo jutri, 24. aprila. Pobudi se je pridružila tudi Mestna občina Murska Sobota, ki želi z ozaveščanjem občank in občanov o tej problematiki prispevati svoj delež pri ustvarjanju boljšega jutri.
Pobudi se lahko pridruži vsak, ki je predan zmanjševanju obremenitev našega planeta, ne glede na to, ali gre za posameznika, ustanovo, podjetje ali drugo organizacijo. Z učinkovitim ukrepanjem lahko postanemo zgled in navdih za ljudi po svetu.
Več informacij:
https://www.boljsi-svet.si/hrana-ni-za-tjavendan/dan-brez-zavrzene-hrane/