Slavnostna seja mestnega sveta ob prazniku občine

Slika
brod_pom

Po odloku o prazniku in spominskem dnevu Mestne občine Murska Sobota je praznik Mestne občine Murska Sobota 16. julij, dan, ko je bila Murska Sobota prvič omenjena v pisni listini iz leta 1348. Mestna občina Murska Sobota obeležuje svoj praznik s slavnostno sejo, na kateri se podeljujejo nagrade in priznanja Mestne občine Murska Sobota.

Letošnja slavnostna seja bo v petek, 10. julija 2020, ob 11. uri v Gledališču Park. Na njej bo župan za svoje zasluge, pomembne uspehe in dosežke podelil najvišja priznanja Mestne občine Murska Sobota: naziv častni občan, plaketo in dve zahvalni listini.  

Mestna občina Murska Sobota s podelitvijo naziva častni občan Milanu Kučanu, prvemu predsedniku Republike Slovenije, izreka priznanje in zahvalo svojemu nekdanjemu občanu, državniku in politiku za vse zasluge za slovenski narod, Republiko Slovenijo, njen razvoj in blagostanje njenih državljanov ter prispevek k razvoju Murske Sobote in Prekmurja.

Plaketo Mestne občine Murska Sobota bo prejel Ludvik Zelko, dolgoletni sekretar Športne zveze Murska Sobota za življenjsko delo na področju športa.

Zahvalno listino bo prejela Gimnazija Murska Sobota ob 100. obletnici delovanja.

Zahvalno listino bodo prejele humanitarne organizacije Rdeči Križ Slovenije - Območno združenje Murska Sobota, EHO Podpornica Murska Sobota in Škofijska karitas Murska Sobota, za pomoč najšibkejšim v času epidemije covid-19.

V kulturnem programu bo nastopila skupina džeZZva, ki je ob letošnjem kulturnem prazniku prejela plaketo Mestne občine Murska Sobota.

Pomembno obvestilo:

Udeležba na letošnji slovesnosti bo zaradi ukrepov za preprečitev širjenja koronavirusa omejena samo na povabljene goste. Prenos slavnostne seje v živo bo potekal na spletni strani Mestne občine Murska Sobota.

Posnetek slovesnosti s predstavitvijo letošnjih nagrajencev bo objavljen na obeh lokalnih televizijah IDEA TV in Televizija AS.