Regijska slovesnost ob 30. obletnici samostojnosti Slovenije

sobota, 26. Junij 2021

Z včerajšnjo regijsko slovesnostjo ob 30. obletnici samostojnosti Republike Slovenije smo sklenili Teden državnosti v Murski Soboti. Slovesnosti so se udeležili predsedniki in člani pokrajinskih veteranskih in domoljubnih organizacij ter številni gosti iz občine in Pomurja.

Slavnostni govornik župan dr. Aleksander Jevšek se je ob tej priložnosti zahvalil vsem, ki so sodelovali v osamosvojitveni vojni in bili pripravljeni za domovino darovati svoja življenja. Županov slavnostni nagovor je objavljen v spodnji priponki.

V kulturnem programu je nastopila Prekmurska godba Bakovci z gostjo Tjašo Cigüt in tolkalno skupino Murska Percussion. Program sta povezovala Gabriela Granfol Peurača in Boštjan Rous, režiserka proslave je bila Duša Škof.

Z različnimi dogodki in bogatim kulturnim programom smo v našem mestu počastili okrogel jubilej naše domovine. Program Tedna državnosti v Murski Soboti je nastal v sodelovanju z veteranskimi in domoljubnimi organizacijami in društvi, javnimi zavodi Mestne občine Murska Sobota, Vojašnico Murska Sobota, Policijsko postajo Murska Sobota, Gasilsko zvezo MOMS ter srednjimi šolami v naši občini.