Želimo si, da bi spletna stran bila čim bolj prijazna uporabnikom. Vabimo vas, da izpolnite vprašalnik in prispevate k izboljšavam. Reševanje vprašalnika vam bo vzelo minuto ali dve časa: https://www.murska-sobota.si/obrazci/anketa-o-uporabi-spletne-strani

Razpis za zdravstveno letovanje otrok v letu 2014

sreda, 14. Maj 2014

DRUŠTVO PRIJATELJEV MLADINE MURSKA SOBOTA IN

OTROŠKI POČITNIŠKI DOM MURSKA SOBOTA – BAŠKA

Tel. 02 534 86 72, 031 308 530, e-mail  dpm.msobota@volja.net

 

Datum: 09. 05. 2014

 

ZADEVA: Razpis za zdravstveno letovanje otrok v letu 2014

 

Društvo prijateljev mladine Murska Sobota bo s pomočjo namenskih sredstev Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije organiziralo zdravstveno letovanje otrok v Otroškem počitniškem domu v Baški za 767 otrok iz Pomurja.

 

Po letošnjem razpisu ZZZS se zdravstvenega letovanja otrok in šolarjev lahko udeležijo otroci, šolarji in mladostniki v starosti od 5 (pet) do 19 (devetnajst) let, ki so bili v preteklem obdobju najmanj dvakrat pri zdravniku ali hospitalizirani, kar pomeni, da imajo najmanj dva zapisa v medicinski dokumentaciji pri izbranem zdravniku.

          

Vsi otroci, šolarji in mladostniki, ki izpolnjujejo navedene pogoje in bodo dobili napotnico osebnega zdravnika se bodo letovanja udeležili po subvencionirani ceni 100,00 EUR za 13-dnevno izmeno oziroma 60,00 EUR za 8-dnevno izmeno.

 

Vsi otroci in šolarji, kateri ne bodo dobili napotnice osebnega zdravnika, se lahko letovanja udeležijo samoplačniško in plačajo polno ceno, katera za leto 2014 znaša 300,00 EUR za 13-dnevno izmeno oziroma 175,00 EUR za 8-dnevno izmeno.

 

Zdravstveno letovanje otrok za UE Murska Sobota se organizira v dveh izmenah in sicer:

           od  6. 8.   do   18. 8. 2014  –   I. IZMENA   –  13-dnevna izmena

od 18. 8.  do   25. 8. 2014  –  II. IZMENA  -      8-dnevna izmena

 

Postopek prijave otrok za zdravstveno letovanje  Upravne enote Murska  Sobota   poteka na naslednji način:

  • Starši otrok dobijo napotnico za letovanje otroka v ambulanti izbranega zdravnika.
  • Izpolnjeno napotnico izbranega zdravnika starši posredujejo na sedež DPM M. Sobota, Trg zmage 4, II nadstropje , bodisi osebno, po pošti ali odložijo v poštni nabiralnik do 15. junija 2014.
  • Prijavnico za samoplačniško letovanje starši dobijo na sedežu DPM M.Sobota.
  • Za spremstvo in vodenje otrok bomo sprejemali prijave odraslih voditeljev pedagoške, socialne ali zdravstvene smeri (lahko so študenti višjih letnikov)

 

Aktivnosti v zvezi z letovanjem se bodo pričele po 12. maju 2014.

Pisarna DPM M.Sobota bo odprta:

               v ponedeljek                                      od 12.00  do 16.00 ure

               v torek, sredo, četrtek in petek                    od  8.00  do  12.00 ure                         

 

Predsednica DPM M.Sobota:                             Sekretar DPM in ravnatelj doma:                                                                                                                                                                          Nataša Klepec                                                mag. Bojan NEMEC