Prostovoljstvu prijazno mesto 2017

ponedeljek, 22. Maj 2017

Na Slovesnem dnevu prostovoljstva 2017 v gradu Negova je Slovenska filantropija v četrtek, 18. maja podelila nazive in priznanja za odlično prostovoljsko delo na različnih področjih.

»Prostovoljstvo se vedno dogaja v skupnosti. Ponekod je odvisno od posameznikov, pripravljenih priskočiti na pomoč v stiski ali se odzvati na novo potrebo v okolju, drugod pa je visoka stopnja solidarnosti in sodelovanja v skupnosti posledica načrtnega delovanja občinskih uprav. Slovenska filantropija zato spodbuja razvoj prostovoljstva v občinah z natečajem Prostovoljstvu prijazno mesto. Nekatere občine, ki so naziv prejele že v prejšnjih letih, so ga tokrat potrdile, nekatere pa so ga letos pridobile prvič«, so povedali pri Slovenski filantropiji.

Slovenska filantropija  z nazivom »Prostovoljstvu prijazno mesto« izpostavlja tiste občine, ki prepoznajo pomen prostovoljskega dela občanov, cenijo njihovo delo, podpirajo prostovoljske organizacije in namenjajo del občinskih sredstev za razvoj prostovoljstva v svoji občini. Mestna občina Murska Sobota nosi naziv  od leta 2014.  

V letošnjem letu je Mestna občina Murska Sobota naziv potrdila in sicer za stalno spodbujanje prostovoljskih programov in vsako leto večji poudarek kakovostnemu izvajanju prostovoljstva, za podeljevanje priznanja Naj prostovoljec, Naj društvo in Naj dogodek ter za stalno podporo medgeneracijskemu prostovoljstvu.

Foto: Slovenska filantropija