Predstavitev dogodka Vino Euro 2018

četrtek, 10. Maj 2018

Župan Jevšek se je danes udeležil novinarske konference, na kateri so organizatorji predstavili 5. evropsko prvenstvo vinarjev v nogometu, ki bo potekalo od 29. maja do 2. junija v štirih različnih krajih v Sloveniji. Tekme reprezentanc vinarjev iz 8 evropskih držav se bodo odvile v Goriških Brdih, Mariboru in Beltincih, finale pa bo 2. junija na stadionu Fazanerija v Murski Soboti.

Dogodek je predstavil predsednik Združenja vinarjev vinska reprezentanca Slovenije Danilo Steyer skupaj z direktorjem prvenstva Alešem Križnarjem, ki je izjemno uspešno organiziral tudi Euro Basket v Sloveniji.

V sklopu VinoEuro2018 Slovenia, kot so organizatorji poimenovali prvenstvo, bo v Fazaneriji organiziran tudi ekskluzivni mednarodni vinski festival, na katerem bodo vsi gosti ob spremljanju zaključnih bojev prvenstva imeli priložnost poskusiti odlična vina gostujočih držav.

Ambasadorja prvenstva sta Matjaž Kek in Ivo Daneu - živa legenda jugoslovanske košarke in podpornik Vinske reprezentance Slovenije.

"Sama organizacija je velik zalogaj. S pripravami smo pravzaprav začeli že v Nemčiji pred dvema letoma, kjer smo videli kako stvari potekajo, mi pa jih želimo še nadgraditi. To bo vrhunski športno kulinarični dogodek, na katerem bomo želeli ubraniti naslov. Prvenstvo je v štirih različnih krajih, na tak način želimo pokazati čim večji del Slovenije in njene kulinarike," pravi Aleš Križnar, direktor prvenstva.

Župan Jevšek je izrazil zadovoljstvo, da bo sklepni dogodek prvenstva prav v Murski Soboti, kjer se bomo kot soorganizatorji potrudili, da bomo v našem mestu in regiji vsem tekmovalcem, navijačem, vinarjem in obiskovalcem pričarali nepozabno doživetje.