Želimo si, da bi spletna stran bila čim bolj prijazna uporabnikom. Vabimo vas, da izpolnite vprašalnik in prispevate k izboljšavam. Reševanje vprašalnika vam bo vzelo minuto ali dve časa: https://www.murska-sobota.si/obrazci/anketa-o-uporabi-spletne-strani

Postavitev mlaja na Trgu zmage

četrtek, 30. April 2020

Na pobudo Mestne občine Murska Sobota so sodelavci JP Komunala in Elektro Maribor na Trgu zmage danes postavili mlaj. Zaradi ukrepov ob epidemiji s koronvirusom je žal letošnja postavitev potekala brez spremljevalne prireditve, prav tako ne bo organiziranega tradicionalnega kresovanja pred jutrišnjim praznikom dela.

Ob postavitvi mlaja je župan dr. Aleksander Jevšek povedal: »V Murski Soboti stoji mlaj. Tokrat ni zgolj simbol svobode in delavskih pravic, je tudi simbol upora in simbol upanja. Koronavirus nas je postavil pred hudo preizkušnjo. Ne vemo, kakšne bodo posledice, in ne vemo, do kdaj bo koronavirus med nami. Želim si, da v tem času v človeku ne vidimo grožnje, temveč sočloveka. Želim si tudi, da se prenehajo nepotrebne in škodljive grožnje o nižjem standardu, ki ga bomo morali sprejeti zaradi epidemije. Zato mlaj 2020, da ljudem (po)vrnemo upanje.«

Izpostavil je pogum in požrtvovalnost vseh delavk in delavcev v podjetjih, ki so kljub nevarnosti, da zbolijo, delali in tako pomagali gospodarstvu v občini in regiji, da bo lažje premagalo ekonomsko krizo. Zahvalil se je vsem zaposlenim v trgovinah, ki skrbijo za to, da je preskrba prebivalstva z življenjskimi potrebščinami nemotena. Prav tako vsem zaposlenim v zdravstvu, pripadnikom civilne zaščite, prostovoljcem v humanitarnih in nevladnih organizacijah, mladim, delavcem v komunalnih dejavnostih, policistom in vsem, ki v teh zahtevnih časih delajo in pomagajo.

»Pred nami so novi izzivi, nove bitke, nov upor. Za delovna mesta in za boljše življenje. Ne bo lahko. Nikoli ni, ampak skupaj to zmoremo. Od tega je odvisno, v kakšnem okolju bomo živeli, v kakšne šole bodo hodili naši otroci, kako bomo preživljali prosti čas, kako bomo poskrbeli za tiste, ki potrebujejo našo pomoč ... Ne smemo privoliti v nižje standarde, ker zato ni nobene potrebe. Pričakujemo, da bo oblast na prvo mesto postavila interese celotne skupnosti pred interesi posameznikov.

Mlaj 2020 stoji! Tokrat izjemoma brez kresa. A ne brez ognja. Ogenj je v nas. Naj gori močno in visoko,« je povedal župan Jevšek.