Pogled na deset let dela

Slika
Ulična razstava-pom

Še do 5. marca pred stavbo Gledališča Park stoji dvanajst plakatnih površin, ki ponujajo sprehod skozi prvo desetletje prenovljenega Gledališča Park – od prve predstave 6. decembra 2010 oziroma uradne otvoritve 8. februarja 2011 do 17. oktobra lani.

»Uradno smo dvorano Gledališča Park odprli 8. februarja 2011, in to brez velikega pompa. Naše mesto je prvič v svoji zgodovini dobilo tehnično sodobno opremljeno srednje veliko gledališko dvorano, ki so jo v primerljivih okoljih imeli že desetletja prej,« pove Duša Škof, umetniška vodja programa Zavoda za kulturo, turizem in šport Murska Sobota. Obletnico delovanja praznujejo z obnovitvenimi deli. Obnavljajo parket v dvorani, odrska tla ter tlake v spodnjem preddverju in sanitarijah, na vhodu stavbe pa so že postavili napis GLEDALIŠČE PARK. K temu do dodali enomesečno ulično razstavo.

Ni samoumevno

»Postanki ponujajo razmislek o tem, kaj smo v prvih desetih letih počeli ter kako in zakaj, da je Gledališče Park postalo vsaj tako priljubljen urbani kulturni prostor, kot je to bil Kino Park v svojih najboljših časih. To ni tako samoumevno, kot se morda komu zdi – lahko bi se izteklo tudi zelo drugače.«

Natalija Kreft, Soboške novine februar 2021