Želimo si, da bi spletna stran bila čim bolj prijazna uporabnikom. Vabimo vas, da izpolnite vprašalnik in prispevate k izboljšavam. Reševanje vprašalnika vam bo vzelo minuto ali dve časa: https://www.murska-sobota.si/obrazci/anketa-o-uporabi-spletne-strani

Podpis prodajnih pogodb za parceli v Severni obrtno industrijski coni

petek, 28. September 2018

Župan Jevšek je danes podpisal prodajni pogodbi za nepremičnini v Severni obrtno - industrijski coni, ki sta bili kupljeni na nedavni javni dražbi.

Podjetje RWA Slovenija, proizvodnja, zastopanje in trgovina iz Škofljice je kupilo parcelo št. 539/41 s površino 15.602 m2 za kupnino 329.628,92 EUR (z DDV). Podjetje RWA, z matičnim avstrijskim podjetjem Raiffesen Ware Austria AG iz Lannacha, se ukvarja s proizvodnjo in distribucijo semen za kmetijstvo in gozdarstvo,  je v Pomurju sicer že prisotno z distribucijskim centrom v Hodošu in dodelovalnim centrom v Hodošu, v Murski Soboti pa želijo ustanoviti distribucijski in manjši pakirni center. Projekte za gradnjo novih proizvodnih prostorov imajo že pripravljene, vselitev in začetek dejavnosti načrtujejo v juniju prihodnje leto.

Parcelo št. 539/42, površine 9.873 m2 je kupilo domače podjetje DASTROJ iz Rakičana, ki se ukvarja z remontom, proizvodnjo, servisom in trgovino. Kupnina za parcelo je znašala 208.590,33 EUR (z DDV). Kot je povedal direktor David Šebjan so se za nakup parcele odločili zaradi prostorske stiske in širitve dejavnosti v prihodnje.

S prodajo teh dveh parcel je občina prodala vse razpoložljive parcele v  Severno – obrtno industrijsko cono Murska Sobota. Na občini si bomo prizadevali za ureditev naslednje faze poslovne cone in čim hitrejšo izgradnjo vzhodne obvoznice, ki bo omogočala boljšo prometno povezavo podjetjem v naši  obrtno industrijski coni.

 

Dokumenti: