Podelitev priznanja Sejalec Regijskemu promocijskemu centru Expano

četrtek, 8. Julij 2021

Minuli december so bila v okviru Dnevov slovenskega turizma 2020 podeljena priznanja tistim, ki so še posebej zaslužni za rast ugleda in prepoznavnosti Slovenije kot odlične turistične destinacije. Zaradi epidemije je takrat dogodek potekal zgolj preko spleta, danes pa je direktorica Slovenske turistične organizacije mag. Maja Pak v salonu Gospodarske zbornice Slovenije v Ljubljani prejemnikom priznanja izročila tudi osebno.

Najvišje priznanje Sejalec 2020 je prejel Regijski promocijski center Expano. Sejalec je priznanje,  ki ga za najbolj ustvarjalne in inovativne dosežke v slovenskem turizmu podeljuje Slovenska turistična organizacija.

Župan dr. Aleksander Jevšek se je ob tem zahvalil Slovenski turistični organizaciji, ki je prepoznala pomen regijske zgodbe, ki ob robu Soboškega jezera z izjemno arhitekturno stvaritvijo ter inovativnimi in domiselnimi doživljajskimi vsebinami obiskovalce vabi, da občutijo Pomurje v malem. Prav tako se je zahvalil prijaviteljem, Razvojnemu centru Murska Sobota in ekipi, brez katere slovenskega paviljona, ki je leta 2015 na svetovni razstavi Expo v Milanu navduševal obiskovalce iz vsega sveta, danes ne ni bilo v Murski Soboti.

Finalista priznanja Sejalec 2020 sta bila še Istrski zajtrk - okusi lokalno, Mateja Hrvatin Kozlovič, s.p. in Jasna Chalet Resort, Jasna Chalet Resort, d. o. o.  Dogodka se je udeležil še nagrajenec razpisa Snovalec Fish & Fly Trio, Zavod OTIS.