Podelitev priznanj naj prostovoljcem

petek, 12. Februar 2021

Župan Mestne občine Murska Sobota dr. Aleksander Jevšek je v soboškem gradu podelil priznanja prostovoljcem, ki so bili v minulem letu najbolj požrtvovalni in predani prostovoljskemu delu.

 »Naj prostovoljka 2020 v Mestni občini Murska Sobota« je postala Joža Bencak iz Kroga, ki že več kot dvajset let aktivno sodeluje kot prostovoljka v krajevnem odboru Rdečega križa, kjer z veliko mero strpnosti in potrpežljivosti organizira in skrbi za dostavo in razdeljevanje prehrambnih paketov Rdečega križa ter nudi druge oblike pomoči krajanom v stiski.

Priznanje za »Naj prostovoljno društvo 2020 v Mestni občini Murska Sobota« je prejela NŠ MURA z navijaško skupino Black Gringos, ki so v predprazničnih dneh težkega leta 2020, v skupni dobrodelni akciji zbral več kot dve toni prehrambnih izdelkov za 100 pomurskih družin in uporabnike varne hiše ter hrano za živali v zavetišču Mala hiša.

V kategoriji »Naj prostovoljna organizacija 2020 v Mestni občini Murska Sobota« je komisija izbrala Klub prekmurskih študentov, za pomoč humanitarnim organizacijam v prvem valu epidemije. V drugem valu pa so študenti vzpostavili Center za pomoč občanom, kjer nudijo brezplačno učno pomoč, psihološko podporo in osnovno pravno svetovanje.

Poleg izbranih nagrajencev pa se je župan še posebej zahvalil številnim mladim neimenovanim posameznikom, ki so se v minulem letu javili kot prostovoljci za pomoč v  domovih za starejše in bolnišnicah, kjer so brez pomisleka stopili »v prve linije« in s tem tvegali tudi lastno zdravje. Številni mladi posamezniki so pomagali svojim sosedom, za njih šli v trgovino, lekarno, na pošto. Številni so se pridružili humanitarnim organizacijam in delili hrano po domovih.

»Nemogoče je pridobiti vsa imena, le nekateri izmed njih so bili omenjeni v medijih. Zato se na tak način javno zahvaljujem vsem mladim za srčnost in nesebično pomoč!« je povedal župan Jevšek.

Posnetek podelitve si lahko danes ob 18.30 ogledate na TV IDEA in spodnji povezavi.