Želimo si, da bi spletna stran bila čim bolj prijazna uporabnikom. Vabimo vas, da izpolnite vprašalnik in prispevate k izboljšavam. Reševanje vprašalnika vam bo vzelo minuto ali dve časa: https://www.murska-sobota.si/obrazci/anketa-o-uporabi-spletne-strani

Pester program do konca leta

petek, 20. December 2019

Praznični duh je Mursko Soboto objel v petek, 6. decembra, ko na dan svetega Miklavža mesto obiščejo številni sejmarji, rokodelci in kramarji.

Na Miklošovem senju so se v mestu prižgale praznične luči, zaživelo je tudi drsališče. Zavod za kulturo, turizem in šport je v sodelovanju z mestno občino ob drsališču v drevoredu Martina Luthra ponovno pripravil pester in bogat program, ki se je začel že v soboto, 7. decembra, z nastopom vokalnega kvinteta Aeternum.

Ob petkih in sobotah koncerti ob drsališču

Koncerti ob drsališču so toliko prijetnejši, saj iz prazničnih hišk ves mesec od 15. ure, v soboto in nedeljo pa že od 10. ure diši po božičnih dobrotah.

Božično senje od 20. do 22. decembra

V petek, 20. decembra, se začne tridnevni Božični sejem, ki bo ob drsališču do nedelje, 22. decembra. Ob stalni praznični ponudbi bodo v teh treh dneh obiskovalce razveselile dodatne hiške s prazničnimi dobrotami, animacija na ledu, otroške predstave in rokodelske stojnice z bogato praznično ponudbo.

Tudi letos se lahko veselimo prihoda Dedka Mraza, in sicer v nedeljo, 22. decembra, ob 17. uri, ko bo ob drsališču cirkuška predstava z elementi ognja.

V popoldanskem času, ob 17. uri, bodo na odru otroške predstave:

- v petek OBISK KLOVNESE IFIGENIJE SFRČKLJANE (Eva Škofič Maurer),

- v soboto prihaja RIBIČ PEPE,

- v nedeljo pa z Dedkom Mrazom ČUPAKABRA (cirkuška predstava z ognjem).

Otroke bodo razveselile pravljice v Pravljični deželi (Trg zmage) v družbi pravljičarke Metke (Pokrajinska in študijska knjižnica Murska Sobota), vse tri dni bomo lahko zvečer po 18. uri uživali v dobrem glasbenem izboru.

- V petek bo nastopila skupina TUBA BOŽIČ 2019,

- v soboto NIKA ZORJAN in POLKAHOLIKI,

- v nedeljo zvečer na oder prihajata MAJA KEUC - AMAYA in SOUL OUT, zatem pa še akustični duet HAPPY VIBE.

Natalija Kreft, Soboške novine, december 2019