Odvoz kosovnih odpadkov na klic

torek, 3. April 2012

Kosovni odpadki nastajajo v gospodinjstvih vse leto, zaradi svoje velikosti, oblike in teže pa niso primerni za oddajo v zabojnik za ostale odpadke. Z uvedbo novega načina zbiranja kosovnih odpadkov bo storitev postala povzročiteljem odpadkov prijaznejša. Pozabite lahko na:

  • večmesečno skladiščenje kosovnih odpadkov,
  • dvigovanje težkih bremen, saj bomo z vozilom prišli na vaše dvorišče,
  • nevarnosti, ki so vas ogrožale zaradi nepooblaščenega prevzema tovrstnih odpadkov v času akcij zbiranja kosovnih odpadkov,
  • hrup v nočnih urah v času akcij zbiranja kosovnih odpadkov…

Prevzem mešanih komunalnih odpadkov, bioloških odpadkov, tekstila, gum, azbestnih ter drugih nevarnih in posebnih odpadkov, embalaže in gradbenih odpadkov ni sestavni del zbiranja kosovnih odpadkov!

Kaj sodi med kosovne odpadke?

- oblazinjeno pohištvo (fotelj, dvosed, trosed…)

- vzmetnice, preproge

- leseno in stavbno pohištvo (miza, stol, postelja, omara, okna, vrata…)

- sanitarna oprema (umivalnik, wc školjka, bide, kopalna kad, tuš kad in kabina…)

- kovinski predmeti (pomivalno korito, radiator, stojalo za perilo, karnisa, otroški voziček, okovje, nosilci…)                                                                                                                                                                    

-  športna oprema (smuči, jadralna deska, kolo, …)

-  večji kosi različnih posod

- večji leseni, kovinski in plastični predmeti

- ostali kosovni odpadki (vrtna oprema, igrala...).

Občani Mestne občine Murska Sobota imajo možnost brezplačne sprotne oddaje kosovnih odpadkov v zbirnem centru za ločeno zbiranje frakcij na Kopališki ulici 2 v Murski Soboti, doslej pa so jih lahko oddajali tudi v času organiziranih akcij zbiranja kosovnih odpadkov 2x letno.

Z letošnjim letom uvajamo novost na tem področju. Občani MO Murska Sobota, ki so vključeni v organiziran odvoz mešanih komunalnih odpadkov, bodo lahko brezplačno naročili 2x letno odvoz kosovnih odpadkov. Ta storitev je že vključena v mesečno ceno zbiranja in prevoza komunalnih odpadkov.

Naročilo odvoza kosovnih odpadkov v individualnih stanovanjskih hišah

Odvoz kosovnih odpadkov v individualnih stanovanjskih hišah bomo opravili na osnovi, praviloma pisnega, lahko pa tudi telefonsko ali preko e-pošte na info@saubermacher-komunala.si. Naročilnica je objavljena na spletni strani našega podjetja (www.saubermacher-komunala.si), podjetja Komunala (www.komunalams.si) in Mestne občine Murska Sobota - (na dnu strani v priloženi priponki) , dobili pa jo boste lahko tudi na sedežu našega podjetja Noršinska ulica 12, Murska Sobota, sedežu mestne občine in blagajnah podjetja Komunala v Murski Soboti.

Izpolnjen obrazec pošljete po pošti na sedež podjetja Saubermacher-Komunala Murska Sobota d.o.o. (Noršinska ulica 12) ali e-naslov info@saubermacher-komunala.si ali po faksu (526-84-41). Po prejemu naročila bomo najpozneje v 14 koledarskih dneh izvedli odvoz naročenih kosovnih odpadkov ter električne in elektronske opreme (televizorji, monitorji, pralni stroji, pomivalni stroji, hladilniki, štedilniki, sesalci, brivski aparati, telefoni, fotoaparati, kamere, računalniki, vrtalniki, hladilniki, zamrzovalniki…). O datumu odvoza vas bomo obvestili pisno ali telefonsko najpozneje 3 dni prej. Ob oddaji odpadkov je obvezna prisotnost naročnika ali njegovega predstavnika. Če bo naročenih več odvozov letno kot to določa pogodba z občino, se ta storitev zaračuna povzročitelju odpadkov v skladu z veljavnim cenikom podjetja. Neizkoriščenih naročilnic ni mogoče prenesti v prihodnje leto.

Naročilo odvoza kosovnih odpadkov v stanovanjskih blokih

Odvoz kosovnih odpadkov ima pravico naročiti upravnik stanovanjskega bloka. Stanovalci bodo morali oddati vse kosovne odpadke ter električno in elektronsko opremo v enem dnevu ob dogovorjenem datumu odvoza.

 

Že več kot 20 let vam nudimo storitve korak pred časom ter skupaj z vašim partnerskim in odgovornim ravnanjem ustvarjamo zdravo okolje. Naj bo tudi tokrat tako.

Saubermacher & Komunala Murska Sobota