Želimo si, da bi spletna stran bila čim bolj prijazna uporabnikom. Vabimo vas, da izpolnite vprašalnik in prispevate k izboljšavam. Reševanje vprašalnika vam bo vzelo minuto ali dve časa: https://www.murska-sobota.si/obrazci/anketa-o-uporabi-spletne-strani

Ob svetovnem dnevu sladkorne bolezni bo grad osvetljen z modro svetlobo

sreda, 14. November 2018

Po sklepu Mednarodne diabetične zveze in Svetovne zdravstvene organizacije obeležujemo 14. novembra Svetovni dan sladkorne bolezni, kot odgovor na naraščajoče število obolelih za sladkorno boleznijo po vsem svetu. Leta 2007 je svetovni dan sladkorne bolezni postal tudi uradni dan Združenih narodov, ki z resolucijo pozivajo vse države članice, da ta dan primerno obeležijo in na ta način opozarjajo na potrebo po izobraževanju in ozaveščanju javnosti o preprečevanju naraščajoče epidemije sladkorne bolezni.

Na ta dan so zgradbe kulturnih in drugih javnih objektov simbolično osvetljena  z modro barvo. Na  pobudo Zveze društev diabetikov Slovenije in Društva diabetikov Murska Sobota se  tej akciji že vrsto let pridružuje tudi Mestna občina Murska Sobota. Tako bo danes, 14. novembra zvečer, soboški grad osvetljen z modro svetlobo. S tem želi tudi Mestna občina Murska Sobota pomagati pri ozaveščanju javnosti za reševanje problematike sladkorne bolezni.