Ob svetovnem dnevu cerebralne paralize bo soboški grad osvetljen z zeleno

Slika
Grad obarvan v zeleno
Danes je svetovni dan cerebralne paralize. Svetovni dan cerebralne paralize je družbeno gibanje, katerega cilj je spregovoriti o cerebralni paralizi in izzivih, ki jih le-ta prinese v vsakdanjem življenju.
 
Vizija tega gibanja je vsakomur s cerebralno paralizo zagotoviti enake pravice, dostopnost in enake možnosti kot jih imajo drugi ljudje.
 
Sonček - Zveza društev za cerebralno paralizo Slovenije so.p. je nevladna nacionalna invalidska organizacija, ki deluje v javnem interesu. S svojim delovanjem si prizadevajo izboljšati kakovost življenja ljudi z invalidnostmi in njihovih svojcev. Del njihovih aktivnosti je tudi ozaveščanje javnosti, zaradi česar so organizirali različne aktivnosti po Sloveniji, kjer želijo v okviru svetovnega dne Cerebralne paralize širši javnosti predstaviti, da tudi osebe s cerebralno paralizo, v družbi puščajo svoje pečate. Svetovni dan cerebralne paralize je priložnost, da opozorimo na nujnost odpravljanja razlik med vsakodnevnimi okoliščinami in realnimi zmožnostmi oseb, ki živijo s posledicami cerebralne paralize.
 

En izmed načinov praznovanja svetovnega dne cerebralne paralize je tudi odetost v zeleno barvo, kar ponazarja svetovni logo »GoGreen4CP«.Zato bo v znak podpore gibanju  soboški grad danes zvečer osvetljen z zeleno barvo.

Foto: Janko Rešeta

Datoteka
SVETOVNI DAN CP - poslanica 2020.jpg
jpeg (517.21 KB)
Poslanica_svetovni dan CP.jpg
jpeg (999.84 KB)