Na Trgu zmage postavljen mlaj

Slika
mlaj 1-pom

Na Trgu zmage je bil danes ob zvokih Pihalnega orkestra Murska Sobota postavljen mlaj.  Zaradi ukrepov ob epidemiji koronavirusa je postavljanje potekalo brez obiskovalcev, prav tako zvečer ne bo organiziranega tradicionalnega kresovanja pred jutrišnjim praznikom dela. Bo pa v jutranjih urah občanke in občane z upoštevanjem vseh ukrepov pozdravila prvomajska budnica. 

Ob tej priložnosti je župan dr. Aleksander Jevšek povedal: »Na Trgu zmage v Murski Soboti ponovno stoji mlaj. V minulem letu, ko se daljnosežnosti epidemije koronavirusa še nismo zavedali,  smo v njem poleg simbola upora, videli tudi simbol upanja. Za nami je težko leto, ki nas je z neznanim virusom, s katerim smo se bili primorani soočiti, zaznamovalo in utrudilo. Epidemija, ki še zmeraj traja je drastično spremenila svet in naša življenja. Zato še kako potrebujemo novega upanja, ki nam ga skupaj s cvetočo pomladjo vliva tudi pokončni mlaj, ki stoji v središču našega mesta.«

Župan je poudaril zgodovinski pomen delavskega gibanja in boja za delavske pravice, ki so današnji družbi, ki brezglavo stremi za kapitalom žal prepogosto kršene. Zato je pomembno ozaveščanje o pomenu praznika dela.

»V upanju, da se prihodnje leto srečamo na tradicionalnih prireditvah vam čestitam ob prazniku dela. Živel 1. maj!« je občankam in občanom zaželel župan.

Mlaj v Murski Soboti je bil postavljen s pomočjo JP Komunala in podjetja Elektro Maribor.