Na Cvetkovi nova enota Pomurskega materinskega doma

Slika
Materinski dom-pom

Župan Jevšek se je danes udeležil blagoslovitve nove enote Pomurskega materinskega doma s svetovalnico Škofijske Karitas Murska Sobota, ki deluje na Cvetkovi 5 v Murski Soboti. Materinski dom sta blagoslovila soboški škof dr. Peter Štumpf in predsednik Škofijske Karitas Murska Sobota Jožef Hozjan, obnovljeno hišo in poslanstvo delovanja materinskega doma sta županu predstavila tajnik Škofijske Karitas Jožef Kociper in vodja programa Vlasta Glavač.

Pomurski materinski dom je namenjen nosečnicam, porodnicam, materam z majhnimi otroki v socialni stiski ter samskim ženskam ali ženskam, ki že imajo odrasle otroke pa so doživljale nasilje. V njem dobijo ženske takojšnjo oskrbo, pomoč in možnosti umika iz ogroženega območja.

Osnovni cilj programa Pomurskega materinskega doma je krepitev moči uporabnicam, da se bodo zmogle in znale soočiti z vsakodnevnimi življenjskimi izzivi. Podporo jim dajejo s svetovanjem, zagovorništvom in soustvarjanjem dobrih pogojev za nek nov, drugačen način življenja, da lahko izstopijo iz vloge žrtve v vlogo soustvarjalca novih boljših medsebojnih odnosov, ki omogočajo rast v vse večjem socialnem vključevanju.

Ob tej priložnosti se je župan zahvalil Škofijski Karitas za pomoč in dobro sodelovanje v času epidemije in zagotovil sodelovanje Mestne občine Murska Sobota tud v prihodnje.