Murska Sobota potrdila naziv prostovoljstvu prijazno mesto

Slika
Prostovoljci 2019_2020 (1)

Slovenska filantropija, Združenje za promocijo prostovoljstva, si prizadeva za dvig prepoznavnosti prostovoljskega dela. Letos že 21. leto zapored praznujemo Nacionalni teden prostovoljstva.


Namen Nacionalnega tedna prostovoljstva je praznovanje prostovoljstva, zahvala prostovoljcem in prostovoljskim organizacijam za njihovo udejstvovanje in povabilo posameznikom, da spoznajo prostovoljske priložnosti, svoj čas pa namenijo tudi v dobro svoje skupnosti.

Danes, na Slovesni dan prostovoljstva so pri Slovenski filantropiji razglasili prejemnike nazivov:

  • Junaki našega časa (šole in dijaški domovi z najbolje organiziranim prostovoljstvom),
  • Naj prostovoljec in Naj prostovoljka, zaposlen/a v javni upravi,
  • Naj mentor prostovoljcev in Naj mentorica prostovoljcev ter
  • Prostovoljstvu prijazno mesto 2020 (občine, ki aktivno spodbujajo prostovoljstvo).

24 slovenskih občin je naziv Prostovoljstvu prijazno mesto ponovno potrdilo, med njimi tudi Mestna občina Murska Sobota, ki tako finančno kot logistično podpira prostovoljske organizacije, organizira občinsko prireditev »Naj prostovoljec« in sodeluje v večjih prostovoljskih akcijah, kot so Dan za spremembe, Nacionalni teden prostovoljstva, in v čistilnih akcijah.

Na Veseli dan prostovoljstva, v sredo 27. maja 2020, bodo med 10. in 12. uro  prostovoljci v več kot 40 krajih delili časopis Dobra dela ne potrebujejo reklame. V njem bodo predstavljene  številne zanimive zgode in izkušnje prostovoljcev, ki delujejo na različnih področjih (zdravja, zaščite in reševanja, športa, ekologije in trajnostnega razvoja, družbene vključenosti, mladih, starejših, kulture …).

 

 

Fotografija je z letošnje prireditve ob razglasitvi naj prostovoljcev v Mestni občini Murska Sobota