Igor Banfi razstavlja v pobratenem Ingolstadtu

torek, 19. Marec 2019

V  petek, 15. marca je v mestni galeriji v našem pobratenem mestu Ingolstadt potekalo odprtje razstave akademskega slikarja iz Murske Sobote Igorja Banfija.

Razstavo je odprl kulturni referent mesta Ingolstadt Gabriel Engert, ki je na nedavni občinski slovesnosti ob slovenskem kulturnem prazniku  prejel posebno priznanje župana Murske Sobote za svoj doprinos k odličnemu sodelovanju na področju kulture in umetnosti obeh mest.  Direktor Galerije Murska Sobota dr. Robert Inhof je povedal, da v Murski Soboti letos obeležujemo dva pomembna dogodka: 100-letnico priključitve Prekmurja in 40-letnico pobratenja z mestom Ingolstadt, slednje smo obeležili tudi z odprtjem Banfijeve razstave. Pohvalil je dolgoletno sodelovanje  z galerijo v Ingolstadtu in njihovimi umetniki, ki vsaki dve leti razstavljajo v Murski Soboti.  V imenu župana Jevška se je dogodka udeležila predsednica odbora za  informiranje, promocijo in mednarodno sodelovanje in mestna svetnica Slavica Meglič, ki je povedala, da je razstava našega umetnika v Ingolstadtu plod dolgoletnega odličnega sodelovanja med našima kulturnima ustanovama. Banfi je sicer že ustvarjal v našem pobratenem mestu, pred dvema letoma je namreč sodeloval v projektu »Künstlerresidenz » in imel možnost spoznati njihove  kulturne ustanove, umetnike in ljubitelje likovne umetnosti, medtem, ko je dva tedna bival v t.i. rezidenci za umetnike.

Dogodka sta se poleg lepega števila slovenskih in nemških prijateljev Murske Sobote,   udeležila tudi generalna konzulka RS v Münchnu Dragica Urtelj in nekdanji dolgoletni nadžupan Ingolstadta in častni občan Murske Sobote Peter Schnell.