Želimo si, da bi spletna stran bila čim bolj prijazna uporabnikom. Vabimo vas, da izpolnite vprašalnik in prispevate k izboljšavam. Reševanje vprašalnika vam bo vzelo minuto ali dve časa: https://www.murska-sobota.si/obrazci/anketa-o-uporabi-spletne-strani

Festival znanstvene ustvarjalnosti SOBOTA V PETEK

četrtek, 27. September 2018

V petek, 28. septembra 2018, se bo v širšem centru Murske Sobote odvila prireditev Festival znanstvene ustvarjalnosti SOBOTA V PETEK, ki jo organizira Pomurski tehnološki park v sodelovanju z Mestno občino Murska Sobota. Pester nabor aktivnosti, ki bodo za vse obiskovalce popolnoma brezplačne, bo dopolnino vzporedno dogajanje, ki je v našem mestu že ustaljeno.

Omenjeni dan zaznamuje Evropska noč raziskovalcev, v okviru katere se v skladu s pobudo Evropske komisije za en dan odprejo vrata mnogih raziskovalnih organizacij širom Evrope, ki s poljudnimi predstavitvami svojega dela navdušujejo zanimanje vseh generacij, predvsem pa mlajših. Kot nadgradnjo so ustanova Hiša eksperimentov, Institut "Jožef Stefan", Kemijski inštitut, Tehnološki muzej Slovenije in številni drugi partnerji skupaj zasnovali projekt Noč ima svojo moč, v sklopu katerega bodo izvedli dogajanje v 21 krajih po državi. Podporo omenjenemu projektu sta izkazala tudi Pomurski tehnološki park in Mestna občina Murska Sobota.

V Murski Soboti se bo dogajanje začelo že zjutraj. Namenjeno bo vsem občanom, prireditelji pa so učencem okoliških osnovnih šol omogočili, da se ga organizirano udeležijo v dopoldanskem času. Dogajanje bo trajalo do večera in sicer na več lokacijah v širšem centru mesta.

 

 

Dokumenti: