Dijaki Gimnazije Murska Sobota v Ingolstadtu

sreda, 28. Julij 2021

Iz našega pobratenega mesta Ingolstadt smo tudi letos prejeli povabilo k sodelovanju v mladinskem mednarodnem projektu Jugendkultursommer Ingolstadt. Sodelovali so štirje dijaki Gimnazije Murska Sobota, ki jih je spremljal profesor mag, Tomi Bušinoski. Zaradi epidemije je sprva  projekt potekal preko spleta, od 6 do 16. julija 2021 pa v živo v Ingolstadtu v Nemčiji.

Dijakinje in dijaki Živa Mataič, Sara Štrakl, Nikola Prelič in Alen Strbad so s svojimi vrstniki iz Nemčije, Poljske in Madžarske pripravili plesno-gibno gledališko predstavo z naslovom Menschenskind. Pod vodstvom režiserja Davida Williamsa je nastala barvita predstava, ki je prikaz dneva barvitega mladostniškega življenja in sanj tudi v trenutnem posebnem času.

Organizatorji in udeleženci projekta smo veseli, da je sodelovanje kljub pandemiji uspelo in so tako tudi mladi iz Murske Sobote doživeli nova poznanstva, mesto Ingolstadt, muzeje, gradnjo splavov, sprehode, mesti Nürnberg in München, reko Donavo, ter čar skupnega ustvarjanja na gledališkem odru. Zaradi omejitev je bila predstava 14. julija možna le s prijavo in omejenim številom ljudi, a zato nič manj uspešna, saj je v kratkem času 40 mladim uspelo na oder postaviti odlično predstavo.

 

Foto: Tomi Bušinoski