Dan upora proti okupatorju

Slika
OF 2021

Mestna organizacija Združenja borcev za vrednote NOB je danes pred spomenikom narodnega heroja Štefana Kovača priredila razmeram prilagojeno slovesnost ob dnevu upora proti okupatorju. 

Zbrane je poleg predsednika mestne organizacije Damirja Domjana pozdravil župan dr. Aleksander Jevšek.

Slavnostni govornik je bil poslanec Državnega zbora Republike Slovenije mag. Dejan Židan, ki je spomnil na dogodke izpred 80 let,  ko je bila v Ljubljani ustanovljena Osvobodilna fronta slovenskega naroda in med drugim povedal: “Ob Dnevu upora proti okupatorju, ob dnevu Osvobodilne fronte, se s hvaležnostjo spominjamo vseh naših prednikov, ki se niso vdali; vseh, ki se niso predali malodušju neizogibne narodove (in svoje) smrti; vseh, ki so se borili za preživetje naroda, sami pa padli v bojih ali strohneli v taboriščih; vseh tistih mislecev, ki so nas s partizanskim uporom postavili na zemljevid sodobne Evrope, med zmagovalce v antifašističnem in antinacističnem boju. Zaradi njihove odločitve smo mi danes tu.”

Župan Jevšek je s poslancem Židanom položil venec v spomin na vse, ki so dali življenja za našo domovino in naše življenje v svobodi in miru.