Želimo si, da bi spletna stran bila čim bolj prijazna uporabnikom. Vabimo vas, da izpolnite vprašalnik in prispevate k izboljšavam. Reševanje vprašalnika vam bo vzelo minuto ali dve časa: https://www.murska-sobota.si/obrazci/anketa-o-uporabi-spletne-strani

Dan brez avtomobila 2019

petek, 20. September 2019

V Drevoredu Martina Luthra in Trubarjevem drevoredu je danes potekal program ob letošnjem dnevu brez avtomobila, ki so ga soustvarjali otroci iz Vrtca Murska Sobota in učenci osnovnih šol v naši občini.

Objavljamo nagovor evropske komisarke za mobilnost in promet Violete Bulc ob letošnjem Tednu brez avtomobila:

"Vsi se zavedamo pozitivnih učinkov hoje na zdravje: hoja je najzanesljivejši način, da se premaknemo iz točke A do točke B, izognemo se zastojem, bolj se zavedamo okolja, vmes se lahko podružimo s prijatelji, je brezplačna, nas sprošča, hkrati pa se s hojo tudi razgibamo.

Hoja je bila kot način premikanja dlje časa zanemarjana. To bi rada spremenila. Mesta je potrebno ponovno vrniti ljudem, pešcem, kolesarjem in tistim, ki za zadnje kilometre svojega potovanja izberejo nove oblike mikro mobilnosti. Potrebujemo cone za pešce, kolesarske steze, prijazno urejene ulice, široke pločnike in območja, omejena z nizko hitrostjo vožnje. Predlagam, da si mesta, ki iščejo navdih, ogledajo Dunaj. ... Potem je tukaj tudi Ljubljana, kjer so ustvarili skupni prostor za promet, ki je prijazen do pešcev, kolesarjev in avtobusnega prometa.
Letošnji evropski teden mobilnosti je usmerjen k varni hoji in kolesarjenju."

Povezava do video nagovora