Mednarodni zmajski festival IKF Slovenia 2022

-

Od srede, 26. maja do sobote, 28. maja bo na letališču Aerokluba Murska Sobota potekal prvi Mednarodni zmajski festival IKF Slovenia 2022 - ki ga res ne smete zamuditi.

Mednarodni zmajski festival je večdnevna prireditev, ki se je bo udeležilo prek 80 zmajarjev iz 21 držav Evrope, iz Brazilije in Indije. Poleg zračnega spektakla zmajev bod potekale še številne spremljevalne aktivnosti, kot so delavnice za otroke in odrasle, boj z zmaji, zmajski balet in nočno letenje zmajev z lučkami; svetovni mojstri akrobatskih in športnih zmajev na dveh in štirih vrvicah bodo predstavili svoje znanje, večdesetmetrske leteče pošasti pa vam bodo jemale dih. Zračni spektakel bo trajal vse dni festivala od 10:00 do 19:00.

Pri organizaciji festivala sodelujejo Veleposlaništvo Indije v Sloveniji  Mestna občina Murska SobotaZavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota, in  Zmajsko društvo KAP Jasa - kite team Slovenia.

Častni pokrovitelj Mednarodnega zmajskega festivala IKF Slovenia 2022 - Murska Sobota je Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.

Vse o festivalu, podroben program in predstavitev mojstvor zmajarjev pa najdete na spletni strani festivala http://kapjasa.si/.