Razvoj informacijske in komunikacijske tehnologije

četrtek, 14. Maj 2015 - 17:00
Moderator: 
Matjaž Horvat

Sodobno družbo danes zaznamuje hitra rast in razvoj informacijske in komunikacijske tehnologije (IKT). To je po eni strani povzročilo veliko odvisnost družbe od IKT in le-ta se iz dneva v dan povečuje. Vendar se kljub temu pojavljajo problemi, ki vplivajo na družbo kot celoto, ustvarjajo nove ovire in posameznike oddaljujejo od glavnih razlogov in motivacije za izkoriščanje novih priložnosti.Kaj lahko storimo za Mursko Soboto z vidika Informacijskih in komunikacijskih tehnologij? Ali vplivajo informacijske in komunikacijske tehnologije na trajnostni razvoj? Kaj so zelene informacijsko- komunikacijske tehnologije? Kako sledi razvoju informacijske in komunikacijske tehnologije javni sektor in kako zasebni? Smo digitalno pismeni? Kako zasnovati info-urbani prostor visoko razvite informacijske družbe na podlagi informatizacije v urbanem okolju, ki povezuje gospodarske, družbene in kulturne akterje? Je IKT lahko priložnost za razvoj?

Vabimo vas, da aktivno sodelujete pri pripravi Trajnostne urbane strategije in prispevate k razvoju naše Sobote, kot si jo želimo.

Udeležite se desete tematske delavnice Razvoj informacijske in komunikacijske tehnologije, ki bo v četrtek, 14. maja 2015, ob 17.00, v Mladinskem informativnem in kulturnem klubu Murska Sobota, ki jo bo vodili Matjaž Horvat, univ. dipl. inž. rač. in infor.

Priponke: