Obnovljivi viri energije in učinkovita raba energije

sreda, 15. April 2015 - 17:00
Moderator: 
Stojan Habjanič

Sobočanci so na prvi delavnici poudarili, da je Sobota center in da se mora obnašati kot center, center Pomurja. Da mora javni interes prevladati nad zasebnim in da je potrebno mesto še bolj ozeleniti in oživeti mestno središče. Potrebno je najti rešitve, ki bodo sprejemljive za vse.

Kakšne so rešitve na področju obnovljivih virov energije in učinkovite rabe energije? Ali lahko postanemo energetsko neodvisni? Kaj je trajnostna gradnja in kakšne so njene zahteve? Bomo imeli toplovod po celem mestu? Je koriščenje solarne energije smotrno? Kakšne učinke ima ogrevanje na okolje? Kaj je PM10 delec in zakaj imamo v Murski Soboti te delce? Je geotermalna energija rešitev za mesto?

Vabimo vas, da aktivno sodelujete pri pripravi Trajnostne urbane strategije in prispevate k razvoju naše Sobote, kot si jo želimo.

Udeležite se tretje tematske delavnice Obnovljivi viri energije in učinkovita raba energije v Murski Soboti, v sredo 15. aprila 2015 ob 17.00 v PACu, Lendavska 5/a, IV nadstropje, ki jo bo vodil Stojan Habjanič, univ. dipl. inž. grad.