V Rakičanu setev rži za kruh miru

sreda, 16. Oktober 2013

Župan Anton Štihec se je včeraj na povabilo ministra za kmetijstvo in okolje Dejana Židana v Rakičanu na Biotehniški šoli udeležil setve rži za »kruh miru«, ki se je je udeležila tudi veleposlanica Zvezne republike Nemčije v Sloveniji dr. Anna Elisabeth Prinz.

Minister Židan se je odzval pobudi »kruha miru«, ki jo je dala nekdanja nemška ministrica za kmetijstvo ter se tako s simbolično setvijo rži pridružil akciji, ki sicer poteka tudi v Bolgariji, Estoniji, Latviji, Litvi, Poljski, Romuniji, Slovaški, Češki in Madžarski. Iz pridelka  rži iz vseh sodelujočih držav, bo prihodnje leto v Berlinu, ob 25. obletnici padca berlinskega zidu, spečen »kruh miru«. Spečen kruh bo tako demonstriral povezavo narodov in hkrati potrdil, da lahko trajnostno naravnano kmetijstvo prispeva k blagostanju in bogastvu narodov.

Nemška veleposlanica, ki je ob tej priložnosti prvič obiskala Pomurje je v krajšem razgovoru z ministrom Židanom, ravnateljem Biotehniške šole Smodišem ter županom Štihcem,  z zanimanjem prisluhnila predstavitvi naše regije in občine.