V Drevoredu Martina Luthra začeli postavljati drsališče

sreda, 28. November 2018

V Drevoredu Martina Luthra so danes začeli s pripravljalnimi deli za postavitev drsališča. V ta namen bo v času od 30. novembra do 5. decembra 2018 delno zaprta Kardoševa cesta do prehoda v Trubarjev drevored.

Drsališče bo začelo obratovati 6. decembra, ko bo mesto zaživelo s tradicionalnim kramarsko – rokodelskim Mikloševim sejmom.  Najmlajše bo ta dan ob 15.30 razveselil Miklavž s spremstvom, ob 16.30 bomo v mestnem središču prižgali praznične lučke, ob 17.00 bo otvoritev drsališča s krajšim programom.

Tudi sicer so na Zavodu za kulturo, turizem in šport Murska Sobota poskrbeli za pestro dogajanje ob drsališču, ki so ga poimenovali PRAZNIČNI DECEMBER V SOBOTI 2018. Najmlajši bodo očarani nad animacijo na ledu, božičnim rajanjem, pravljicami v pravljični deželi na Trgu zmage, rajanjem s Čuki in številnimi drugimi presenečenji. Vsak petek in soboto zvečer bodo ob drsališču potekali koncerti, vsak dan bo od 14. ure naprej poskrbljeno za gostinsko ponudbo v prazničnih hiškah. Dogajanje ob drsališču bo še posebej pestro v času Božičnega sejma od 20. do 22. decembra.

Za večjo varnost obiskovalcev dogodkov ob drsališču bo od 7. decembra do 30. decembra delno zaprta Kardoševa cesta (za promet bo popolnoma zaprt prehod do Trubarjevega drevoreda), do zapore bo promet potekal dvosmerno. Za obiskovalce drsališča bo vsak dan od 15. ure naprej na voljo brezplačno parkirišče nekdanjega igrišča ekonomske šole na Kardoševi ulici.

Drsališče bo do 24. februarja 2019 obratovalo vsak dan od 10. do 22. ure tudi med prazniki in prostimi dnevi. Kot minula leta bo zagotovljeno brezplačno drsanje za občane Mestne občine Murska Sobota in nepridobitne institucije s sedežem v mestni občini.