Uvedba plačljivega sistema parkiranja v Murski Soboti

Mestna občina Murska Sobota obvešča uporabnike parkirišč v najožjem središču mesta in uporabnike gramoznega parkirišča pri bolnici v Rakičanu, da je s 1. 3. 2013 vzpostavljen nov režim parkiranja, s plačevanjem parkirnine od prve minute dalje. Z njim se ukinja dosedanje brezplačno parkiranje znotraj ene ure z nastavitvijo parkirne ure. Izjema je le nekaj parkirišč pred Ljubljansko banko in Pošto na Trgu Zmage ter pred lekarno na Kocljevi ulici, kjer  bo možno še naprej parkirati za krajši čas brez plačila (do 15 min.)

V skladu z Odlokom o ureditvi cestnega prometa v Mestni občini Murska Sobota (Ur. list RS, št. 110/2011), se tako v mestu Murska Sobota uvaja nov plačljivi sistem na Kardoševi ulici, v ulici Trubarjev drevored, Slovenski ulici z delom  Zvezne ulice, Kocljevi ulici, na parkirišču Trga zmage (pred NLB in Pošto Slovenije) in na gramoznem parkirišču pri Splošni bolnišnici Rakičan.

V prehodnem obdobju, ki bo trajalo  od 1. 3. 2013 do vključno 16. 3. 2013, bo sicer možno parkirati tudi s parkirno uro po dosedanjem sistemu, po koncu prehodnega obdobja pa samo s parkirnim listkom iz parkomata (listek je hkrati račun), ki ga je potrebno namestiti na vidno mesto v avtomobilu (pod vetrobranskim steklom) tako, da je možna kontrola.

V kolikor bodo uporabniki pri delu s parkomati potrebovali dodatne informacije ali pomoč, lahko pokličejo na telefonsko številko za pomoč uporabnikom 02/460 14 00, ali pa se osebno oglasijo na sedežu mestnega redarstva, Kardoševa 2, Murska Sobota.

Vsem želimo uspešno uporabo parkirnih avtomatov in prijetno počutje v Mestni občini Murska Sobota.