Želimo si, da bi spletna stran bila čim bolj prijazna uporabnikom. Vabimo vas, da izpolnite vprašalnik in prispevate k izboljšavam. Reševanje vprašalnika vam bo vzelo minuto ali dve časa: https://www.murska-sobota.si/obrazci/anketa-o-uporabi-spletne-strani

Uspešen začetek prvošolčki!

ponedeljek, 2. September 2019

Danes je prvi šolski dan za učence v šestih osnovnih šolah in za dijake v petih srednjih šolah v naši občini.

Letos imamo 191 prvošolcev in sicer: 61 v Osnovni šoli I, v Osnovno šolo II je vpisanih 42 prvošolčkov in 12 v podružnično osnovno šolo v Krogu, 50 prvošolcev je v Osnovni šoli III, 21 v Osnovni šoli v Bakovcih, v Osnovno šolo IV s prilagojenim programom pa so vpisani štirje prvošolčki. 

Župan Aleksander Jevšek se bo udeležil sprejemov prvošolčkov na vseh osnovnih šolah, podaril jim bo otroško monografijo Murske Sobote.

Sicer pa Mestna občina Murska Sobota že tretje leto staršem prvošolčkov pomaga z enkratno denarno pomočjo v višini 167 evrov. Ob tem smo letos na vseh osnovnih šolah sofinancirali novo računalniško opremo, razna investicijska vzdrževanja, kot so sanacija kuhinje in šolskega dvorišča, prav tako smo sofinancirali nove učilnice. V novem šolskem letu pa se bomo prijavili na razpis za energetsko sanacijo osnovnih šol.