Ura za Zemljo v Mestni občini Murska Sobota

V Mestni občini Murska Sobota, kjer se iniciativi »Ura za Zemljo«, pridružujemo vse od začetka, bomo tudi letos v soboto, 23. marca 2013, med 20.30 in 21.30 ugasnili luči javne razsvetljave, tam kjer tehnologija to omogoča pa bo osvetlitev zmanjšana za 50%.   

Ura za Zemljo je globalna okoljska iniciativa in partnerstvo z WWF ter Leo Burnettom. Vabljeni so posamezniki, podjetja, vlade in skupnosti, da ugasnejo luči za eno uro v soboto, 23. 3. 2013, ob 20.30 in tako izrazijo podporo okoljski trajnostni akciji. Koncept  letošnjega leta Ure za Zemljo “Bom, če boš ti,” vabi posameznike in organizacije, da pozovejo druge, da se zavežejo skrbi za planet ne le eno uro, temveč tudi nadalje.

Slovenija v projektu sodeluje že četrto leto. V minulem letu je glavnemu koordinatorju projekta v Sloveniji OŠ Mihe Pintarja Toleda iz Velenja, uspelo k sodelovanju vključiti več kot 30 slovenskih občin.  Izklopljene so bile luči na določenih kulturno zgodovinskih objektih, oglasnih panojih, mestnih razsvetljavah. V temi so ostali gradovi v Ljubljani, Celju, Slovenskih Konjicah, Mariboru, Velenju, Šoštanju in na Ptuju, številne ulice, zgradbe, trgi in muzeji… 

Iniciativi se bomo v mestni občini pridružili četrtič in za eno uro izklopili dele javne razsvetljave oz. jo zmanjšali za polovico. S tem bo Mestna občina Murska Sobota privarčevala 38kWh električne energije. Med drugim bo ugasnjena osvetlitev spomenika na Trgu zmage in soboškega gradu.

Občanke in občane Mestne občine Murska Sobota prosimo, da  sprejmejo to dejanje z razumevanjem  in jih vabimo, da tudi sami prispevajo k akciji in v soboto, 23. marca 2013, med 20.30 in 21.30 v svojih domovih ugasnejo luči.