Tridnevni spektakel Ples – noč čarovnic

četrtek, 25. Oktober 2018

V rakičanskem dvorcu bo letos že šesto leto zapored potekala prireditev Ples – noč čarovnic, ki se je razvila v festival, ki privablja obiskovalce iz celotne Slovenije in tudi iz tujine.

Pester srednjeveško in čarovniško obarvan zabavni program, ki bo trajal tri dni, bo tudi tokrat poskrbel za družine in vse druge ljubitelje zabave.

Rockovski večer s prižigom ognja

Prireditev se bo začela v soboto, 27. oktobra, s prižigom ognja in nastopom legendarne hrvaške rock skupine Parni valjak ter še slovenskih legend Lačni Franz. V glasbenem in zlasti rockovsko obarvanem večeru bodo nastopili še Weekend Band, Cover Lover in Trifrtalenadesejt.

Bogat celodnevni srednjeveški program

V nedeljo, 28. oktobra, bodo na svoj račun prišle družine, saj bo za njih od 13. ure pripravljen bogat celodnevni srednjeveški program. Obiskovalci se bodo lahko med drugim pomerili v lokostrelstvu in mečevanju, si ogledali ognjeni šov in se zabavali v pestrem iluzionistično-čarodejskem programu. Posebej atraktiven bo čarovniški polet iz dvorca po jeklenici, pripravljajo pa še vrsto drugih zanimivosti. Pozno popoldne bo kot prva ozračje ogrela prekmurska skupina Prestiž. Zanjo se bodo zvrstili nastopi različnih slovenskih in hrvaških glasbenikov, kot so Magnifico, BQL, hrvaška glasbena skupina Grupa Vigor, skupina Victory in Korošec Luka Basi.

Pester torkov program za najmlajše in tiste, ki iščejo zabavo

Po enodnevnem premoru se bo festivalsko dogajanje ponovno nadaljevalo v torek, 30. oktobra, ob 16. uri, ko bodo najprej na svoj račun prišli najmlajši, saj jih bo z nastopom razveselil ribič Pepe. Bogat srednjeveški program bo postregel s pestrim plesnim programom, animacijo za otroke, iluzionistično-čarodejskim programom, vožnjo po jeklenici ali čarovniškim poletom, vrtiljakom, vlakcem, napihljivim toboganom in poslikavo obraza. Zvečer bodo nastopili romska glasbena skupina Romano Glauso, skupina Orlek, ki jo vodi Prekmurec Vlado Poredoš, slovenski rock trubadurji Mi2, hrvaška zasedba Opča Opasnost ter raperji Pepson z gosti, Challe Salle, Nipke in Trkaj ter slovenska pevka Ines Erbus.

Čimprej po vstopnice

Direktor Raziskovalno-izobraževalnega središča Dvorec Rakičan dr. Robert Celec izpostavlja, da obiskovalcem obljubljajo enkraten spektakel, ki bo verjetno presegel tudi tiste iz prejšnjih let. Obiskovalce pričakujejo iz vse Slovenije, zanimanje za prireditev pa je preseglo meje Slovenije, saj bo na prireditev prišlo veliko obiskovalcev iz Hrvaške ter tudi iz Avstrije in celo Madžarske. »Prepričani smo, da bo prireditev ponovno obiskalo veliko število obiskovalcev od blizu in daleč, zato priporočamo, da si v predprodaji čim prej zagotovijo vstopnice,« je povedal Celec in dodal, da bo prireditev potekala ob vsakem vremenu, saj pripravljajo velik ogrevan šotor, se pa veselijo tradicionalno lepega vremena. Organizator obljublja kar nekaj novosti, med drugim bo bogat program za otroke trajal kar dva dni (v nedeljo in torek), na sporedu bo viteški boj za pravico obsojene, veliko bo čarovniških trikov in iluzionističnega programa, pripravljajo pa še številna druga presenečenja, ki se bodo zvrstila na prireditvi. Dogajanje bodo popestrili s pestro kulinarično ponudbo, saj bodo postregli z lokalnimi kulinaričnimi dobrotami, čarovniško razpoloženje bodo pričarali s čarovniškimi napitki. Dogajanje bodo organizatorji dopolnili z lokalno, srednjeveško in tržnico preostalih izdelkov.

Melita Marič, Soboške novine oktober 2018