Želimo si, da bi spletna stran bila čim bolj prijazna uporabnikom. Vabimo vas, da izpolnite vprašalnik in prispevate k izboljšavam. Reševanje vprašalnika vam bo vzelo minuto ali dve časa: https://www.murska-sobota.si/obrazci/anketa-o-uporabi-spletne-strani

Svetovni dan spomina na žrtve prometnih nesreč 2020

četrtek, 12. November 2020

Svetovni dan spomina na žrtve prometnih nesreč bomo tudi letos po celem svetu obeležili tretjo nedeljo v novembru, 15. novembra 2020.

Slogan letošnjih aktivnosti:

»SPOMINJAJMO se preminulih,

POMAGAJMO preživelim in

UKREPAJMO za boljšo zdravstveno oskrbo ponesrečencev.«

 

Tudi Mestna občina Murska Sobota podpira prizadevanja za obeležitev Svetovnega dneva spomina na žrtve prometnih nesreč, ki ga letos v Sloveniji obeležujemo štirinajstič. Nosilec aktivnosti je FEVR , koordinator v Sloveniji pa Zavod Varna pot.

V letošnjem letu, ki je ob ukrepih Vlade RS za zajezitev širjenja okužb z SARS-CoV-2 nekoliko drugačno, bodo številne aktivnosti po šolah, vrtcih, lokalnih skupnostih in državnih organih organizirane na bolj virtualen način.

Zato se bo vrsto aktivnosti  odvijalo na socialnih omrežjih Zavoda Varna pot, ki je ob podpori vladnih in nevladnih organizacij koordinator aktivnosti.