Srečanje starejših občanov mesta Murska Sobota

sreda, 25. Oktober 2017

Mestna občina Murska Sobota in Mestne četrti so danes v Hotelu pripravili srečanje za  občanke in občane mesta Murska Sobota, starejše od 70 let. Po aktualnih podatkih živi v Murski Soboti 1971 starejših nad 70 let, vabilu se je odzvalo okrog 450 Sobočank in Sobočanov.

Prisotne je pozdravil župan dr. Aleksander Jevšek in izpostavil prizadevanja mestne občine za kakovostno življenje občanov v svoji jeseni življenja v našem mestu. Pohvalil je številna društva in organizacije, ki s svojimi dejavnostmi skrbijo za socialno vključenost starejših in hkrati bogatijo kulturno in družabno življenje v mestu. 

Župan se sicer v mesecu oktobra, ko obeležujemo teden starejših, udeležuje srečanj starejših tudi v krajevnih skupnostih v naši občini. Tako se je minuli konec tedna mudil v Krogu, kjer so srečanje pripravili Društvo upokojencev Krog-Satahovci v sodelovanju z obema krajevnima skupnostima. Ob tej priložnosti je čestital tudi najstarejši občanki, 108-letni Matildi Serec iz Satahovcev. Udeležil  se je tudi srečanja starejših v Černelavcih, ki ga je v sodelovanju z občino organizirala tamkajšnja krajevna skupnost.