Srečanje partnerskih mest v Ingolstadtu

sreda, 12. Julij 2017

Minuli konec tedna je v Ingolstadtu ob robu praznika mesta potekalo srečanje njegovih desetih partnerskih mest. Mursko Soboto je na dogodku zastopal podžupan Boštjan Berlak, ki se je udeležil tudi okrogle mize na temo "Sodelovanje partnerskih mest".

Podžupan Berlak je ob tem izpostavil odlično sodelovanje na področju mladinskih izmenjav. V Ingolstadtu se ta čas na mladinski izmenjavi mudijo trije dijaki iz Murske Sobote, ki sodelujejo v gledališko-plesnem projektu HOT SPOT, ki ga bomo v Murski Soboti lahko videli to soboto, 15. julija ob 19.00 v Gledališču Park. Odlično je tudi sodelovanje z Galerijo Murska Sobota in izmenjavo umetnikov - pred kratkim se je iz Ingostadta vrnil naš akademski slikar Igor Banfi, ki je bil povabljen na t.i. umetniško rezidenco, kjer je lahko ustvarjal in sodeloval s tamkajšnjimi umetniki. Prav tako so v Ingolstadtu pred kratkim gostovali učenci in profesorji Glasbene šole Murska Sobota, ki so minulo leto s tamkajšnjo glasbeno šolo podpisali dogovor o sodelovanju. Podžupan je povedal, da si želimo sodelovanja tudi na gospodarskem področju in izrazil upanje, da bomo v kratkem ponovili srečanje gospodarstvenikov, ali v Ingolstadtu ali v Murski Soboti.

Podžupan Berlak se je srečal tudi s predstavniki tamkajšnjega  izseljenskega društva Lastovka, ki se žal zaradi sodelovanja na prazniku v Ingolstadtu niso mogli udeležiti srečanja Dobrodošli doma, so pa svojim sorojakom po tej poti poslali prisrčne pozdrave.

Na prazniku mesta, ki je potekalo na ulicah Ingolstadta, se je predstavil tudi TIC Murska Sobota in s turistično ponudbo vabil obiskovalce pestrega dogajanja, da nas obiščejo v Murski Soboti.