Želimo si, da bi spletna stran bila čim bolj prijazna uporabnikom. Vabimo vas, da izpolnite vprašalnik in prispevate k izboljšavam. Reševanje vprašalnika vam bo vzelo minuto ali dve časa: https://www.murska-sobota.si/obrazci/anketa-o-uporabi-spletne-strani

Srečanje invalidskih organizacij in društev

četrtek, 10. Oktober 2019

V prostorih Društva paraplegikov Prekmurja in Prlekije v Noršinski ulici, je danes potekalo srečanje invalidskih organizacij in društev v Mestni občini Murska Sobota. Ob tej priložnosti je župan Aleksander Jevšek poudaril, da občina podpira invalidske organizacije in društva  in si prizadeva za neodvisno življenje invalidov v naši občini.

Predsednik Sveta invalidov Branko Gornjec je spomnil, da naša občina nosi naziv "Občina po meri invalidov", kar pomeni, da si nenehno prizadeva za  izboljšanje kvalitete življenja invalidov v njihovem okolju.  Svet invalidov pri Mestni občini Murska Sobota, v katerega so enakopravno vključeni vsi predstavniki invalidskih organizacij, spremlja izvajanje in uresničevanje Akcijskega načrta za neodvisno življenje invalidov v Mestni občini Murska Sobota in sodeluje z izvajalci in jim je v podporo.  Pomembna vloga Sveta za invalide je tudi v tem, da koordinira, spodbuja in spremlja delo posameznih izvajalcev nalog in o tem obvešča občinski svet in javnost.